0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Deze week bevond ik mij op de lingerieafdeling van de Bijenkorf vanwege weer een hopeloze zoektocht naar een beha die past onder een jurk met open rug. Al zoekend viel mijn oog op een man van rond de 30, die schichtig om zich heen kijkend zo onopvallend mogelijk door de rekken probeerde te manoeuvreren, op zoek naar een mooi setje voor z’n geliefde (hoop ik). Hij leek me in normale omstandigheden een vrij normaal type, sociaal misschien zelfs wel, maar de situatie waarin hij zich nu bevond deed hem veranderen in een angstig hertje radeloos op zoek naar z’n moeder. Die situatie was een rustige maandagmiddag op een vrij uitgestorven lingerieafdeling, maar ik kon me helemaal voorstellen dat die afdeling voor de gemiddelde man niet veel minder eng is dan een voetbalveld vol landmijnen.

De situatie waarin hij zich nu bevond deed hem veranderen in een angstig hertje radeloos op zoek naar z’n moeder…

Al snel ging ik die man veel boeiender vinden dan mijn bij voorbaat al mislukte zoektocht, dus ik playbackte dat ik op prijskaartjes keek, hield mijn ogen zo onopvallend mogelijk op De Man en probeerde te achterhalen welke mentale processen hij allemaal aan het doormaken was. In eerste instantie liep hij de hele afdeling een paar keer over en weer, en pas nadat hij dit een aantal keer had gedaan en wat meer geacclimatiseerd was, durfde hij het aan om bij een bepaald rek even stil te blijven staan. Hij bekeek wat prijskaartjes -niet veel overtuigender dan dat ik op dat moment deed- en vertoonde duidelijke schokeffecten van de aangetroffen prijzen: kijken, terughangen, gefronste wenkbrauwen, nóg een keer kijken, wangen opblazen, luid zuchtend uitblazen, snel door naar het volgende rek.

Dit ging zo een tijdje door, totdat hij er eentje durfde aan te raken. Hij kneep er een beetje in, trok wat aan de bandjes, inspecteerde de sluiting, en deed dit steeds vaker tot het moment dat hij er zelfs eentje uit het rekje durfde te pakken. Oh wat moet er een wereld voor hem open zijn gegaan. Hij pakte nog een andere en weer een andere, bekeek een strapless exemplaar, een push-up, een balconette en een minimiser, met cupjes en zonder cupjes, met dubbele bandjes en met enkele of dubbele haakjes – och de keuze was reuze.

Kijken, terughangen, gefronste wenkbrauwen, nóg een keer kijken, wangen opblazen, luid zuchtend uitblazen, snel door naar het volgende rek.

Hij raakte steeds meer op z’n gemak en durfde nu zelfs de verkoopster om hulp te vragen, en samen wandelden ze over de afdeling op zoek naar iets dat binnen het budget en smaak paste. Ik kan me nog best voorstellen dat dat laatste ook maar vanuit het niets ontwikkeld moet worden. Ja de plaatjes van Victoria Secrets-modellen kent iedereen wel, maar op zo’n saai hangertje ziet het er allemaal een stuk minder spannend uit en daar moet je dan maar net doorheen zien te prikken.

Inmiddels waren we trouwens bijna drie kwartier verder en ik begon me enigszins opgelaten te voelen dat ik zo’n antropologisch project had gemaakt van deze volstrekt onschuldige en goed bedoelende man. Maar desalniettemin was ik al veel te betrokken geraakt bij het hele aanschafproces (zij het van de zijlijn, stiekem, stalkend) dat ik niet zomaar kon besluiten niet meer te gluren. Het deed me ook oprecht goed toen ik zag dat hij uiteindelijk trots zijn uitgekozen (prachtige!) setje op de toonbank legde, en vroeg of het tot een mooi pakje kon worden gemaakt want het was een cadeau voor zijn vriendin (dus toch, kleine opluchting, eerlijk is eerlijk). De verkoopster ging driftig aan de slag met linten en doosjes en het resultaat mocht er absoluut wezen, vond ook De Man. Met voorwaartse pas en opgeheven hoofd marcheerde hij trots richting roltrap, richting uitgang, en richting blije vriendin. Oh de man en de wereld van de lingerie, je raakt niet uitgekeken.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties