0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Goed, dit is er aan de hand. Ik heb sinds een week of drie een ontzettend leuke nieuwe freelanceklus, iets met schoenen, tassen, halfnaakte mannelijke modellen en als klap op de vuurpaal ook nog eens mijn lieftallige Twittervriendin en voormalig ILFN-hoofdredactrice Esmée als collega. Genoeg reden voor blijdschap, dat absoluut. Alleen, het is een nogal tijdrovende job. Elke ochtend gaat om 06:15 de wekker en tegen de tijd dat ik thuis ben is het meestal wel al rond 19:00 en dan ben ik echt ge-sloopt. De hele dag binnen achter een computer stil zitten is niet iets wat me in de koude kleren gaat zitten en ik heb echt met de dag meer bewondering voor mensen die dit al hun hele leven doen.

Nu moet ik zeggen dat het langzaam maar zeker wel begint te wennen. Nog steeds krijg ik suïcidale neigingen als die kutwekker me voor mijn gevoel MIDDEN IN DE NACHT wakker brult maar doorgaans weet ik me wel binnen een kwartier uit bed te slepen en onder de douche te zetten. Wat nogal een overwinning is want ik ben meer een avondmens dan een ochtendmens, en doe de dag éigenlijk liever van 11:00 tot 02:00 dan van 09:00 tot 00:00. Afijn, nu voeg ik me elke ochtend en avond braaf tussen de overige kantoorslaven, van huis naar werk en weer terug.

Dat ik jullie opzadel met dit halfbakken excuus voor een blog is omdat ik door bovenstaande ontwikkelingen even totaal in de knoop zit met m’n wekelijkse planning en ik eigenlijk, *confession*, niet echt tijd heb gehad om een goed verhaal klaar te hebben. Ik doe altijd m’n best om ergens iets van te vinden maar ik heb verrassend weinig meningen de laatste tijd. Het is de afgelopen weken ook wel eens gebeurd dat ik dan maar niets inleverde maar dat voelt zo als spijbelen en bovendien hebben jullie dan niets te lezen. Vanaf volgende week is er weer iets meer rust in de tent, zal het niet meer zo crazy druk zijn als nu en heb ik dus weer meer tijd om goed te broeden op de wekelijkse ILFN-stukjes.

Dus, voor nu ga ik jullie met wat leuks om te kijken achterlaten. Het is zondag, je bent waarschijnlijk vrij en aangezien je nu toch al achter je computer zit kun je daar net zo goed nog even blijven.

Allereerst deze korte docu, of eigenlijk is het meer een portret, van “drie modeontwerpers die een eigen(wijze) keuze hebben gemaakt en hun plek proberen te veroveren in de internationale modewereld. Wat drijft hen? En wat willen ze bereiken?” Ik vind dit fascinerende materie, weinig mensen zo gedreven en heerlijk creatief als ambitieuze modeontwerpers. Je kijkt hem hier. Dan deze, over Paul Smith en zijn gelijknamige merk. Gewéldige heerlijk Britse man met een fantastisch verhaal en razend succesvol merk. Fijne docu waarbij je en passant ook nog wat geschiedenisles over London meekrijgt. Kijken doe je hier.

Tot slot nog twee succesverhalen van Nederlandse bodem, Addy van den Krommenacker en Jan Jansen. De eerste is de man achter menig rode loper jurk binnen- en buitenland. Excentriek klein mannetje dat grootse jurken en mantels maakt. In deze –vrij oude- docu zien we hem aan het werk en vooral heel veel stress en gedoe hebben en ook dat soort taferelen kan ik niet versmaden. De kunstenaar aan het werk zie je hier. Dan de andere grootheid, Jan Jansen. Koning van de schoenen en baanbrekende ontwerpen maakt die tot in de verste uithoeken des wereld worden gedragen. De Nederlandse Manolo Blahnik eigenlijk. Hij heeft een winkel in Amsterdam aan het Rokin, en laat het nou zo zijn dat mijn kantoorslaaf-route me daar twee keer per dag langs laat fietsen. Kijken dus.
Dat was ‘m. Veel kijkplezier lieve kinders, en dan rest mij niet veel meer te zeggen dan;

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties