0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Vorige week ben ik 10 jaar ouder geworden door eindeloze stress gecombineerd met woedende telefoontjes en daarop volgend enorme teleurstelling. Vakanties boeken, het is bepaald geen pretje. Het plan was om op 27 april in het vliegtuig te stappen richting Belek, Turkije, alwaar ik me zou aansluiten bij een groep van 12 man die hun reis al maanden geleden hadden geboekt. Door allerlei redenen besloot ik pas vrij laat om ook mee te gaan, en dus was het nog even afwachten of er wel nog plek was en dergelijke.

Maar dat de fout aan hun kant lag werd natuurlijk niet toegegeven…

Lang verhaal kort, er was nog plek in het hotel, maar een niet heel vakbekwame (of überhaupt bekwame) dame van het reisbureau was ‘even’ vergeten mijn aangevraagde vlucht ook daadwerkelijk te blokken en toen was oeps opeens de vlucht vol. Maar dat de fout aan hun kant lag werd natuurlijk niet toegegeven, en na veel stampij van onze kant was opeens tóch het hotel vol, “dus die vlucht maakt dan ook niet meer uit.” Juist. Maar er zijn meerdere wegen die naar Turkije leiden, dus wellicht viel het resort nog te boeken via andere reisbureaus.

Uiteindelijk vond ik bij reisbureau Adotravel nog een kamer in het desbetreffende resort. Ik belde Adotravel direct op om de reis te boeken, tot zo ver geen probleem. De dame aan de telefoon was eveneens niet een enorm helder licht (zelfs nadat ik 8 keer mijn naam gespeld had kreeg ik maar niet tot haar doorgedrongen dat ik geen ‘Lisbet Raskar’ heet) maar ach een kniesoor die daar op let, want, IK GA OP VAKANTIE. Wel tien keer vroeg ik of de boeking écht écht écht helemaal zeker was want gezien de teleurstelling bij het vorige reisbureau was ik er nogal op gebrand dat me dat niet weer zou overkomen. “Ja mevrouw geen zorgen ik stuur u de boekingsbevestiging en het komt helemaal goed.” En inderdaad, de boekingsbevestigingen kwamen in drievoud mijn
mailbox in.

Ach een kniesoor die daar op let, want, IK GA OP VAKANTIE…

Het grote verheugen begon vrijwel direct, onder andere met een van de mensen met wie ik op vakantie zou gaan (“Oh kijk en in dit restaurant gaan we eten en daar gaan we zwemmen en die massage gaan we nemen”) maar ook met mezelf, in m’n eentje voor m’n kast. Eindelijk konden die zomerjurkjes mee, en bikini’s! Nieuwe bikini’s! Ik had m’n werk voor die week afgezegd, iemand gezocht om op de poes te passen, ik was er klaar voor.

Maar toen. De volgende middag. Telefoon. Het was Adotravel. “Ja hallo ben ik weer, ja mevrouw helaas maar uw vakantie gaat tóch niet door. Het hotel zit opeens vol. Oke nou dat was het doei.” WAT?! Echt ik ben doorgaans heel beleefd maar ik ontplofte werkelijk door de telefoon heen. Ze riep iets over Algemene Voorwaarden, dat zij er ook niets aan kan doen, maar dat ik verder gewoon pech had. Maar zo makkelijk gaat dat dus niet. Direct trok ik mijn Harvey Sector-pak aan, heb die voorwaarden helemaal uitgeplozen, en ontdekte dat zodra er een schriftelijke boekingsbevestiging is verstuurd het reisbureau verplicht is deze overeenkomst na te komen. Daar schrok ze van en dus kreeg ik iemand anders aan de telefoon, die niet veel verder kwam dan “u kunt een klacht indienen en die wordt dan binnen 6 tot 8 weken behandeld.” DAAR HEB IK DUS NIETS AAN. Managers mocht ik niet spreken, ik hoefde het niet te proberen nog een keer te bellen, langs komen kon ik ook maar beter niet doen, kortom, ik kon de tering krijgen.

Om stoom af te blazen wandelde ik naar De Bijenkorf…

Enorme teleurstelling gemengd met woede maakte zich meester, en om stoom af te blazen wandelde ik naar De Bijenkorf, alwaar ik oog in oog kwam met Het Mooiste Paar Pumps Ooit. Deze, en dan linksboven. Ik besloot dat door níet op vakantie te gaan ik dat geld heb uitgespaard en dus verdiend (meer over vrouwenwiskunde lees je hier) en derhalve was ik 4 dagen na De Teleurstelling de trotse eigenaar van deze bloedjes van schoenen.

Moraal van dit verhaal? Boek nooit een reis bij Adotravel. En mocht je dit wel doen en net zo worden belazerd, De Bijenkorf weet raad.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties