0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Het is 1998 en het is zomervakantie. In plaats van dat ik aan het tafeltennissen ben met Nederlandse kinderen op een camping in Zuid Frankrijk sta ik in een modderig toiletgebouw mijn bibliotheekboeken droog te föhnen. Ik ben elf en ben zojuist na de zoveelste hevige regenbui uit mijn tentje in Engeland gedreven. Ik heb mijn winterjas aan en eerder die avond heb ik schapenmaag gegeten. Niet perse een vakantie om na de zomer, tijdens brugklaskamp, over op te scheppen.

Maar, ik heb de tijd van mijn leven. Morgen gaan we namelijk naar het huis van Mr. Darcy! Na vier weken met een lekkende tent én eeuwige natte voeten te hebben rondgetrokken door een zompig Engeland, gaan we dan ein-de-lijk naar Lyme Park. Het Pemberley van Mr. Darcy. Het landgoed waar Elizabeth Bennet toegeeft aan haar liefde voor deze upper-class gentleman. De plek van de legendarische scene waar Colin Firth de vijver in duikt om er met een doorweekt wit overhemd weer uit te komen.

Mijn leeftijdsgenootjes zwijmelen bij de boys van ’N Sync, maar ik snap ze niet. Ik ben verliefd op een fictief personage uit 1813. Op mijn elfde heb ik, al vaker dan mentaal voor een brugpieper gezond is, naar de zes uur durende BBC serie van Jane Austen’s Pride & Prejudice gekeken. En nu, zeventien jaar en vele Pride & Prejudice-marathons later is mijn liefde voor Mr. Darcy nog altijd niet bekoeld.

Dankzij het Tinder-tijdperk swipe ik de non-Darcy’s moeiteloos bij me vandaan. Maar, wanneer ik het type broeierige blik, gekwelde ogen en donkere krullen voorbij getinderd zie komen smelt mijn dromerige hart. Ik geef direct ik een hartje. De uitnodiging die volgt, om een theetje te drinken sla ik dan ook niet af.

Het kan aan mij liggen, maar ik heb een vrij braaf en onschuldig idee bij theedrinken. Een vriendelijk tijdstip, luchtige gespreksonderwerpen en met honing op tafel lijkt er weinig aan de hand. Dit is waar het ontzettend mis gaat. Mijn zedige zieltje blijkt niet op zijn plaats in de eenentwintigste eeuw. Want, nog voordat het water kookt blijkt dat ik me heb vergist en dat in Tinder-taal “een theetje doen” synoniem is voor “een potje seksen”.

Deze naïviteit heeft al behoorlijk vreemde momenten, en diverse sprintjes richting de exit, opgeleverd. Toch trap ik dankzij Jane Austen steeds weer in diezelfde val. Als hopeloze romanticus heb ik geen keus. Mijn elfjarige ik, die op Pemberley uren lang zocht naar haar Mr. Darcy, zou me nooit vergeven. Ik kan er niks aan doen, It’s a truth universally acknowledged that a girl in the 21st century must…Swipe.

Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life…

www.instagram.com/jasmijnengering

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties