0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Huskyfokker uit IJsland

Zijn naam is Fernando en hij heeft me al drie keer gevraagd of ik met hem wil dansen. Fernando ruikt naar rum, parfum en de hoop op een beter leven. Opgeven is duidelijk niet zijn stijl. We zitten op de trappen van Casa De La Musica in Trinidad. Op de dansvloer zwieren Cubaanse meisjes sexy om hun danspartners. Ik kan niet dansen, de polonaise is voor mij al een uitdaging, en hoeveel mojito’s er ook mijn kant op komen, mijn heupen zullen nooit zo losjes bewegen als die van de locals.

“Where are you from?” vraagt Fernando. “IJsland” antwoord ik met een stalen gezicht. “IJsland?” herhaalt Fernando. “Si, IJsland” “What is your work?” Zonder ook maar even te aarzelen vertel ik over mijn werk in IJsland. “Ik werk op een Husky farm, wij fokken poolhonden met de blauwste ogen van de wereld.” Fernando kent mij niet, ik had alles en iedereen kunnen zijn, maar ik kies ervoor om een Huskyfokker uit IJsland te zijn. Ik vraag mij af wat dit over mij zegt en of het misschien nodig is om een psycholoog op te zoeken zodra ik weer in Nederland ben.

Fernando zelf is model. Daarom, zo vertelt hij mij, draagt hij ook een bril die hij eigenlijk niet nodig heeft. “For the fashion.” Op zijn borst staat iets geschreven in een lettertype dat ik op de basisschool gebruikte om mijn verslag over de Toekan mee op te leuken. “Het leven is een toneelstuk” vertaalt hij voor mij. Als ik Cubaanse tv zou kijken zou ik Fernando kunnen zien in een commercial over scheren.

“What do you do in free time?” “Ik bouw iglo’s Fernando, voor de toeristen die de husky farm bezoeken.” Nu begint het allemaal een beetje ongeloofwaardig te worden voor mijn Cubaan. “Iglo’s? You don’t look like someone who builts iglo’s” “Maar Fernando,” vraag ik, “hoe zien Iglobouwers er dan uit?” Dat weet Fernando niet. Wat hij wel weet is dat mijn drankje nu toch echt op is. “You ready to dance?” Nou, vooruit dan maar. Mijn danskunsten kun je rustig dramatisch noemen en tussen alle Cubanen die dansen alsof ze in een aflevering van So You Think You Can Dance zitten probeer ik niet over mijn eigen voeten te vallen. Of erger over die van Fernando.

“I never danced with a girl from Iceland,” zegt Fernando. Ik ben opeens blij dat ik dit verhaal heb verzonnen. La vida es un teatro, tenslotte.

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties