0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Het einde van het jaar is in zicht en vergeet kerst en oud&nieuw, het draait vanaf nu allemaal om de sale. Vorige week was het in de VS al totaal krankzinnig gekkenhuis tijdens Black Friday, dat is namelijk de dag na Thanksgiving en dan doen grote ketens hun waar met flink wat korting in de uitverkoop. Dat soort idioterie zullen we hier niet snel zien (serieus mensen slaan elkaar de hersens in om een snelkookpan of ovenschaal) al nemen we het natuurlijk heus niet minder serieus. Ik weet bijvoorbeeld dat er een zekere redactie van een zeker modeblad vlak om de hoek bij Shoebaloo resideert, en de dag dat daar de pumps en tassies in de uitverkoop staan is die redactie doodstil want helemaal leeg. Geweldig vind ik dat.

“Serieus mensen slaan elkaar de hersens in om een snelkookpan of ovenschaal…”

Veel winkels zijn al begonnen met sale, maar nog lang niet overal. Hier volgen wat data om in je agenda te zetten en wat tips om te onthouden. Allereerst, koop alleen iets wat je ook zou kopen als het niet in de sale was. Dit gaat vooral op bij betaalbare winkels als Zara en H&M. Dure designerstukken zijn meesterlijk om in de sale op de kop te tikken, maar het gemak waarmee je een net niet goed zittend jasje of jurkje bij Zara koopt omdat 40 piek niet zo veel lijkt is groot. En spijtig, want doe dat 3 keer en je bent *poef* 120 euro lichter, wat toch alweer bijna een halve Marc Jacobs-tas is. Dan, bij fysiek winkelen, wees vroeg op de dag. Niets ellendiger dan die grote bergen zooi waar je je doorheen moet vechten en aan het begin van de dag liggen de truien nog zoals ze moeten liggen.

Ook belangrijk, koop dingen niet te klein of te groot alleen maar omdat ze nu zo goedkoop zijn. Ten eerste zijn ze vaak niet goedkoop maar lijkt dat alleen maar zo doordat het eerst duurder was en ten tweede is het gewoon stom en dom. Denken dat je nog wel gaat afvallen en dus een maatje kleiner meepakt is hét recept voor een complex en zelfhaat. En een miskoop, maar dat terzijde. Niet doen dus. Ook niet schoenen te klein kopen met de gedachte dat ze nog wel uitlopen. Te klein is te klein is te klein en is vooral; blaren en pijn (ik spreek uit ervaring. Ooit kocht ik schoenen van Céline in 39,5 omdat ze zó mooi waren en met 80% korting. Let wel, ik heb maat 41. I’m not a smart woman).

“Te klein is te klein is te klein en is vooral; blaren en pijn…”

Dan, pakt uwer agenda en noteer, want dit is wanneer de sale gaat plaatsvinden. Om te beginnen, bij mijn buren De Bijenkorf kunt u vanaf 26 december uw slag slaan. Deze sale is mijn persoonlijke favoriet en ik stalk de schoenenafdeling altijd om te kijken of ik nog een vers paar Giuseppe Zanotti’s kan bemachtigen. De kortingen beginnen bij 30% en zijn helemaal aan het eind zelfs 70%. Ook een heerlijke winkel en eveneens een favoriet van die ene moderedactie (kucheellekuche), is Rika, in de Oude Spiegelstraat 9. Dit kleine winkeltje heeft verrassend veel fijns op het rek en vanaf 12 december kun je dat afrekenen met kortingen tot 50%. Daar praktisch om de hoek tref je Sky Fashion (Herengracht 288) met merken als Isabel Marant, A.P.C. en Humanoid, die eveneens vanaf 12 december met 30% tot 40% korting de uwe kunnen zijn. We blijven in de Amsterdamse 9 straatjes, want op Keizersgracht 359 zit Van Ravenstein, met aan de hangers onder andere Jil Sander, Balenciaga, en Dries van Noten. Kortingen rond de 30% en op zulke grote bedragen kun je hier echt een pareltje op de kop tikken. De sale daar begint vandaag (8 december). Tot slot, de lieveling van de klas, Zara. Op 27 december barst het feest los, zowel online als in de winkels. Ik zou zeggen, fijne wedstrijd!

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties