0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Vorige week was ik in Londen om de verjaardag van mijn beste vriendin te vieren. Het was een te gaaf, geweldig, fantastisch weekend en omdat ik de slechtste niet ben, deel ik hierbij de adressen waar we zijn geweest. Dus dames let goed op, want hier volgen wat tips voor een onvergetelijk weekend in Londen.

Pizza East
Ben je op zoek naar een goede pasta, fantastische pizza’s en lekkere wijn in een industriële omgeving middenin de hipste wijk van Londen. En dat ook nog voor een zeer portemonnee-vriendelijke prijs? Dan moet je naar Pizza East in het bruisende Shoreditch. Heel veel meer hoef ik er niet over te zeggen, Pizza East moet gewoon op je lijstje staan tijdens je volgende bezoek aan Londen. Period.

“Maar nummer 9 is een sekshuis. Met grote, roze, knipperende neonlichten die SEKS en PEEPSHOW en HOT GIRLS schreeuwen”

La Bodega Negra
Wie niet alleen zin heeft in fantastisch heerlijk eten, maar dat ook in een fantastisch heerlijke omgeving wil doen, gaat naar La Bodega Negra. Vooral de entree is, eh, opmerkelijk. Bodega Negra heeft namelijk twee panden, een café en een restaurant. Elke taxichauffeur brengt je naar het café, maar eenmaal daar aangekomen is er een dame die je vertelt dat je ‘just around te corner, the black door at number 9′ moet zijn. Maar nummer 9 is een sekshuis. Als in, grote, roze, knipperende neonlichten die SEKS en PEEPSHOW en HOT GIRLS schreeuwen. Maar we moesten toch echt op nummer 9 zijn en na wat twijfelen besloten we toch maar naar binnen te gaan. Thank god, het was inderdaad het restaurant en de seksramen zijn een ‘cover up.’ Juist. Hoe dan ook, het eten is ge-wel-dig en de mannelijke bediening is belachelijk knap en lijkt zo weggelopen te zijn van een willekeurige catwalk in Milaan. We like.

ECC
Zin in een cocktail maar doodmoe van die eeuwige cosmopolitan of martini? ECC biedt uitkomst. ECC staat voor Experimental Cocktail Club, en daar is geen woord van gelogen. Denk aan; cocktails met blauwe kaas, aubergine, en nog veel meer enge dingen die ik nu ben vergeten, want er zat ook meer dan genoeg alcohol in. Overigens gaat ook hier de vlieger op dat je eerst flink moet zoeken, de drie verdiepingen tellende (prachtige!) zaak zit verstopt achter een totaal onopvallende deur in een loeidrukke straat midden in Soho. Maar zoekt en gij zult vinden en het is het allemaal waard.

“We lieten de wijn staan en zaten opeens aan een fles champagne van 200 pond te nippen”

W-Hotel
Om de hoek van de ECC zit het wereldberoemde W Hotel met een al minstens zo beroemde lounge/club/disco-achtig iets. Veel knappe mensen, vrouwen in 16 cm Louboutins en mannen met horloges die meer hebben gekost dan mijn huis, zitten aan gereserveerde vip-tafels met veel Hele Dure Drankjes. Een groepje mannen was zo galant om het tafeltje naast hen (dat ze ook gereserveerd hadden maar leeg hielden. Weird.) aan ons af te staan, en zo zaten in plaats van stonden we opeens aan een glas wijn van 10 pond te nippen. De buurmannen hadden in de smiezen dat wij een jarige in ons midden hadden en besloten prompt ons te voorzien van grote dure flessen champagne en taart met kaarsjes. I kid you not. En zo lieten we de wijn staan en zaten we opeens aan een fles champagne van 200 pond te nippen. Dus, moraal van dit verhaal, zeggen dat je jarig bent is altijd winst.

The Box
En toen gingen we naar The Box, even beroemd als berucht en waar namen als Rihanna, Kate Moss en Cara Delevigne al regelmatig naar buiten zijn gestrompeld. The Box is niet zomaar een club, The Box is een beleving. Elk woord dat ik hier ga gebruiken om te beschrijven wat daar binnen gebeurt, gaat niet voldoende zijn dus ik hou het kort. Alle mysterie en poeha zijn helemaal terecht, als je eenmaal binnen bent (áls, het deurbeleid is nog strenger dan de beveiligers van Wilders en Obama bij elkaar) betreed je een wereld van seks en verleiding, schoonheid en geilheid, en waar hedonisme zegeviert. Naakte tissue artists, ronduit obscene shows, heel veel rijk en beroemd volk, en het aller strengtste geen-foto’s-maken-beleid ooit. Pas als je binnen bent snap je waarom. Ga. Hier. Heen.

The Beat
Maar we waren nog niet klaar, want toen The Box dicht ging lieten wij ons in een fietstaxi vallen en zijn we naar The Beat gegaan, aan de arm van onze nieuwe beste vriend die we bij de garderobe van The Box hadden ontmoet. Deze man bracht ons naar The Beat, een exclusieve members only club waar je de vijf man sterke portiers en doorbitches ook echt alleen maar langs komt met een ledenkaart. Die onze vriend had. We dansten letterlijk tot het ochtendgloren en waren de laatste die weg gingen, dus zoek ook zo’n vent en regel een entry voor The Beat. You’ll love it.

“In The Box betreed je een wereld van seks en verleiding, schoonheid en geilheid, en waar hedonisme zegeviert”

The Breakfast Club
En na al die cocktails en champagne dient zich daar de onvermijdelijke morning after aan. Met een hoofd waarmee je eigenlijk alleen maar boven de wc wilt hangen, sleep je jezelf naar The Breakfast Club in Hoxton voor een fenomenaal groot bord scrambled eggs met gerookte zalm en avocado. Of iets anders natuurlijk, want werkelijk waar elk gerecht op de kaart is net zo’n groot feest als de afgelopen nacht was. Perfect anti-kater materiaal dus. Laat je niet afschrikken door de grote rij voor de deur, die staat er altijd en gaat altijd reuze snel.

Aubin Cinema
Doe jezelf geen ingewikkelde kunst en cultuur aan en nestel je in de bioscoop. Bij voorkeur The Aubin Cinema waar ze geen gewone bioscoopstoelen hebben, maar enorme fauteuils waar je je met opgekrulde benen in de foetushouding twee uur lang in een donkere zaal kunt verstoppen voor je kater en hopen, bidden en smeken dat het ooit weer over gaat. En dat er een leuke film draait is op zich ook best prima.

The Tramshed
Als je de dag bent doorgekomen en weer toe bent aan een avondmaal kan ik je The Tramshed erg aanraden. Wederom een geweldig interieur met als centraal punt een enorme echte koe op sterk water en een haan op z’n rug. Het is een kunstwerk van Damian Hirst en je moet het maar even googelen want het laat zich nogal lastig uitleggen. Hoe dan ook, hier eet je kip of vlees. En niet zomaar kip of vlees, héle lekkere kip of vlees. De kip komt met uitgestrekte poten en zonder kop in een bak friet op je tafel staan, en ook al klinkt het wellicht allemaal vreselijk boers, lomp en smerig, dat is het zeer zeker niet. Geweldige zaak waar je maar naar blijft terugkomen.

Zo. Dat was ‘m. Stuur je me een kaartje als je er bent?

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties