0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Ho, maar. Je bent Kevin McCallister niet

Het zoemende geluid van een boor klinkt op de achtergrond, in mijn neusgaten dringt een steriele geur met een mintige ondertoon, in mijn hand rust een Donald Duck die ik zeker het jaar daarvoor, maar vermoedelijk dat jaar daarvoor ook al heb gelezen. Uit het plafond steken witte ronde IKEA rijstpapierlampen en tegenover mij hangt een gigantisch groot en bizar schilderij van een kangoeroe, waar ik jaarlijks zo’n 50 minuten naar staar terwijl mijn fantasie op hol slaat.

Het is 24 december en de kerstdagen, die trapt mijn familie graag af in de wachtruimte van de tandarts. Gewoon een jaarlijkse controle, er moet natuurlijk nog gegeten kunnen worden de komende dagen. De opa’s en oma’s komen de Eerste en Tweede kerstdag op bezoek, soms komt de sjoelbak tevoorschijn of wordt er een deuntje gespeeld op het keyboard of fluit. Maar, ALTIJD wordt er Home Alone gekeken. Sinds 1990 heb ik dankzij de films een klein traumaatje voor inbrekers en wil ik niets liever dan ooit een Kerst doorbrengen in The Plaza in New York waar ik dan een pizza Margherita bestel met mijn vaders credit card. Eigenlijk zijn de McCallisters met Kerst dus ook een beetje mijn familie.

Mijn eigen sjoelbakgevulde feestdagen kunnen wel wat Home Aloneflair gebruiken, dus als mijn date vraagt of ik iets leuks heb te vertellen en hij geen bezwaar maakt tegen het horen van mijn meest memorabele Kerst zie ik mijn kans.

“Het was ongeveer twintig jaar geleden, ik was een jaartje of acht en mijn hele familie bleef bij ons logeren. De dag erna zouden we met alle neefjes en nichtjes, oom en tante naar Frankrijk gaan. Er werd pizza besteld en mijn ene neefje bleef maar grote glazen Cola naar binnen tikken, terwijl iedereen wist dat hij een enorme bedplasser was en hij later ook nog naast mij in hetzelfde bed moest liggen. Voor mijn ogen beunde mijn broer het laatste stuk van de enige pizza die ik lustte naar binnen en toen was voor mij de maat vol. Er ontstond ruzie, volle glazen vielen om over de paspoorten en familieleden werden boos. Mijn moeder stuurde mij naar de zolderkamer, ik mocht niet meer naar beneden komen en ik wenste dat ik geen familie had. Een storm woedde die avond waardoor de elektriciteit uitviel en de wekkers het niet deden.”

“Jasmijn, ho maar, je bent Kevin niet”, klinkt mijn date zuchtend. Misschien niet, toch denk ik dat ik hier Kevin’s woorden mag lenen: “Happy New Year Ya Filthy Animals!”

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties