0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de jurken van het Met Ball deze week waren misschien wel de grootste teleurstelling die ik de afgelopen tijd heb moeten verkroppen. Was het de voorgaande jaren nog een van de weinige evenementen waar ik oprecht naar uitkeek als het ging om mooie-jurken-kijken, dit jaar was dat verlangen dus maar mooi voor niets. En jaha ik weet dat het thema van dit jaar ‘Punk: From Chaos to Couture’ was en dat ik dan ook heus geen prinsessenjurken had mogen verwachten, maar desalniettemin was de hoeveelheid abstracte en kunstzinnige creaties me net een brug te ver.

De jurken van het Met Ball deze week waren misschien wel de grootste teleurstelling die ik de afgelopen tijd heb moeten verkroppen…

Begrijp me niet verkeerd, ik wil best heel veel accepteren onder de noemer ‘mode’ en ‘kunst,’ maar veel van de jurken die afgelopen maandag over de magische trappen van het Metropolitan Museum paradeerden staan in mijn boekje gewoon onder het kopje ‘lelijk.’ Neem nou Beyoncé Knowles die, net als vorig jaar, in een jurk van Riccardo Tisci voor Givenchy verscheen. Zowel Tisci als Beyoncé hadden een ceremoniële taak tijdens het bal, en Beyoncé was zelfs eregast. Hoe het dan heeft kunnen gebeuren dat ze nou uitgerekend in dit gewaad voor de dag wil komen is me volstrekt onduidelijk. De jurk is tot daar aan toe, maar waarom moeten daar matchende laarzen bij? En handschoenen? En die grote glimmende riem? Nee. Nee nee nee.

Maar niet alleen Beyoncé sloeg wat mij betreft de plank volledig mis, wat dacht je van Madonna. “Punk is about not caring what anybody thinks”, zei ze vlak voordat ze zonder broek, met visnet kousen en Givenchy-jasje de rode loper op liep. Jessica Biel dan, ze droeg een op zich beeldschone strapless jurk van Giambattista Valli met een kortere voorkant en sleep aan de achterkant. Maar what on earth ging er mis toen ze besloot daar dan een soort mandarijnen-net-legging onder aan te trekken?!

…toen ze besloot daar dan een soort mandarijnen-net-legging onder aan te trekken?!

Ach en dan hebben we nog Karlie Kloss, die de winnende formule supermodel + Louis Vuitton toch nog weet te doen mislukken. Echt ik ben doorgaans dól op Karlie maar deze outfit sloeg nergens op. Zal ik ook nog even wat over Kim Kardashian zeggen of is dat te makkelijk? De vrouw die na jarenlang verbannen te zijn geweest van het prestigieuze feestje dan ein-de-lijk een uitnodiging kreeg dankzij bijna-hubby Kanye en het voor elkaar weet te krijgen acte de présence te geven in een bloemetjesgordijn. Met matching handschoenen én schoenen.

Nee dan vorig jaar. Bijvoorbeeld Diane Kruger in een wolk van een Prada-jurk met duizenden veertjes en lange sleep. Of Jessica Alba die haast een levend Oscar-beeldje lijkt, in a good way. En mijn ultieme favoriet van die avond Camilla Belle in Ralph Lauren. Zo zo zo zó zeldzaam mooi.

Of Jessica Alba die haast een levend Oscar-beeldje lijkt, in a good way.

Nu is het zo dat het gros van de modepers wel lovend was over de dames en heren Met Ball 2013 (behalve over Kim K. Die wordt door alles en iedereen met de grond gelijk gemaakt. Zelfs door Robin Williams. Het zal er wel mee te maken hebben dat zij met een professionele bril kunnen beoordelen of men zich zowel aan de dresscode (punk) als aan de sfeer van het bal hield (glamour). En wanneer je op zo’n manier gaat kijken weet iedereen zich er wel kranig doorheen te slaan, alleen is dat niet wat ik verlang van een feest als het Met Ball. Ik wil mooie dramatische adembenemende jurken – jurken die Disney prinsessen dragen omdat ze voor altijd lang en gelukkig zullen blijven leven. Ik wil de magie, het sprookje, op een modeverantwoorde manier.

Ah well, gelukkig hebben we de foto’s van 2012 nog.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties