0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Ping! “Jasmijn, heb je zin in een flitsquiz?” Wie net als ik Tinder probeert uit te spelen is er waarschijnlijk wel bekend mee. Het of-of spelletje, in de online datemond ook wel de flitsquiz genoemd. Een soort liefdes-enquête die in het leven is geroepen om zo snel en simpel mogelijk digitaal het onkruid te wieden. Ik ben sowieso geen fan van spelletjes omdat ik nooit eens win, maar je moet wat en daarom wil ik hier nog wel eens aan meedoen.

“Sure, hoe werkt dit?” antwoord ik braaf alsof deelname aan het of-ofspel een compleet nieuwe ervaring voor mij is. “Snel antwoorden zonder na te denken.”

De quizvragen die volgen laten zich gemakkelijk opdelen in de volgende drie categorieën. De quizmasters beginnen hun vragenronde meestal met het onderdeel voedsel. Populair in dit genre is: “rijst of pasta”, “cola of wijn”, “pannenkoeken of wafels”. Ik weet niet hoe het komt, maar ik kan hier niet serieus op reageren en antwoord met iets als: “voelsprietvis, menstruatie en klapstoel.”

De volgende categorie is avontuur, met populaire of-ofvragen als: “strand- of stadvakantie”, “backpack of hotel’, “Texel of onbewoond eiland”. Zo komt de vrager in kwestie erachter of hij met een luxepoes of reiziger te maken heeft. Dit beantwoord ik met een filmpje van Bubble Football, google het, het is fantastisch. Wonderbaarlijk genoeg ben ik nog steeds niet game-over waarop ik de finale mag spelen.

Categorie drie gaat over het uiterlijk en gaat als volgt: “hakken of sneakers”, “lippenstift of Labello”, “rokje of spijkerbroek”. Dit genre wordt tot het laatst bewaard, ik denk omdat de quizmaster niet oppervlakkig uit de hoek wil komen.

Natuurlijk ben ik niet altijd zo vervelend, soms geef ik echte antwoorden, alhoewel. Ik bekijk de foto’s van mijn match, zijn leeftijd en zijn eventuele tagline. Daarna probeer ik de antwoorden te geven, waarmee ik denk een zo hoog mogelijke score te kunnen behalen.

Zijn er foto’s van verre tropische oorden, verschillende feestviervriendenfoto’s en hardlooppics. Dan zijn de correcte antwoorden pasta, wijn, pannenkoeken, strand, onbewoond eiland, sneakers, Labello en spijkerbroek. Gefelicteerd! Je bent nu de winnares van een date. Vermoedelijk met pasta en wijn. Maar, met de antwoorden koala, zwemvest en salmonella win die date ook. Weet je, ik neem het terug. Ik ben gewoon hartstikke fan van dit spel. Je kunt namelijk alleen maar winnen.

<em>Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life…</em>

www.instagram.com/jasmijnengering

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties