0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Al weken hangt het in de lucht. Het zindert door de straten en het gonst over het internet, je weet dat het gaat komen maar wanneer precíes is je nog niet duidelijk. Nauwkeurig hou je de boel in de gaten, veelvuldig overleg wordt gepleegd met zij die ook zitten te smachten. Je geduld werd flink op de proef gesteld maar nu is het ein-de-lijk zo ver, het sale-seizoen is weer van start gegaan.

Persoonlijk heb ik een ambivalente relatie met de sale. Enerzijds koester ik diepe liefde voor deze periode van vrolijke stickertjes met kortingspercentages, maar anderzijds kom ik de gulzige hebberige kant van mezelf altijd zo genadeloos hard tegen. Desalniettemin is het natuurlijk de perfecte kans om die designerbag in te slaan, of jezelf te trakteren op een purachtige kleer omdat, ik noem maar wat, je tentamenweek voorbij is of gewoon omdat de zon EINDELIJK schijnt. Zelf heb ik met het oog op naderende vakanties die betaald moeten worden besloten om het toonbeeld van beheersing te zijn, en dus mag ik maar één webshop en één winkel (ok misschien twee) stalken tijdens deze sale-ronde.

“De messen zijn geslepen om de komende tijd weer even grondig te werk te gaan…”

De keus voor welke winkel is een makkie, dat is de Bijenkorf. Ik vertelde al wel eens eerder over mijn vrij maniakale aanpak wat betreft hun schoenenafdeling en de messen zijn geslepen om de komende tijd weer even grondig te werk te gaan. De webshop heb ik ook al gekozen, dat is mayke.com. Ruim een half jaar geleden kocht ik daar mijn beeldschone Chloé Paraty (mét 40% korting) en ook De Laarzen komen daar vandaan. Mayke stelt je nooit teleur, de collectie is echt adembenemend.

Nu is het zo dat winkelen tijdens de sale niet hetzelfde is als gewoon winkelen. Verblind door hoge kortingen kun je al snel in de val lopen en denken dat dingen nu opeens goedkoop zijn, terwijl ze hoogstens van ‘debiel duur’ naar ‘iets minder debiel duur’ zijn gegaan. Bij elk item dat je tijdens de sale tegenkomt moet je jezelf constant de vraag stellen “zou ik dit stuk ook voor de originele prijs kopen?”, en als antwoord daarop “nee” is, betekent dat: niet doen, dit is een miskoop.

“Voor zó veel korting wil ik wel wat pijn lijden.”

Ook zijn vrouwen vaak opeens een stuk minder kritisch over de pasvorm en/of de maat van iets. Ik heb bijvoorbeeld in het verleden wel eens besloten om bij gebrek aan mijn eigen maat 41 dat geweldige paar schoenen maar in maat 40 te kopen, “want ach voor zó veel korting wil ik wel wat pijn lijden.” Dat klinkt net zo dom als dat het is, want die schoenen staan dus vrijwel ongedragen in mijn kast aangezien er weinig dingen zo vervelend zijn als in te kleine 12 cm pumps te lopen. Maar het kan nog erger. Nooit zal ik namen noemen maar ik ken iemand met maat 40 die ooit haar droomschoenen kocht in maat 37. Serieus. Niet om toch aan haar voeten te wringen maar om in de kast te zetten bij wijze van ‘decoratie.’ Decoratie van 450 euro om precies te zijn.

Trouwens, deze week ben ik al de mist ingegaan met mijn hele 1-winkel-beleid. Mijn ex-collega’s op de ELLE-redactie hadden donderdag namelijk even flink huisgehouden bij de Shoebaloo-sale, en door de foto van de enorme stapel aangeschafte Alexander Wang-tassen en Charlotte Olympia-flatjes die mij onder ogen kwam ben ik bijna ook overstag gegaan. Zeker toen ik na wat inboxjes met vormgeefster Kim te horen kreeg dat “ze nog heel veel hebben” en dat ik toch heus wel “even een piepklein kijkje” kon nemen. Voordat ik het wist zat ik op m’n fiets richting de winkel, liep een rondje, maar stond –goddank- weer razendsnel buiten, zónder aankoop.

Weet je, eigenlijk is het met de sale net als met de zomer. Het duurt even, en je moet er flink op wachten, maar dan heb ik je ook wat – als het goed is.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties