0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Het idee voor de blog van deze week was om een soort stand van zaken te geven betreffende de Sylvie-Sabia saga die de afgelopen week ons land heeft gedomineerd. Ja, ons land, want volgens mij is het enige medium dat er níet over bericht heeft de NOS, al ik zou er zelfs niet meer van opkijken als het Achtuurjournaal morgen opent met een foto van Sylvie en haar nu al beroemde Bitch T-shirt. Hoe dan ook, ik zie zelf door de bomen het bos niet meer dus wat duidelijkheid leek me wel welkom. Alleen, het is me niet gelukt.

Al na een half uur lezen over De Rel kwam het spitten door de roddelbagger me werkelijk waar zó de neus uit dat ik de zoektocht naar informatie heb gestaakt. En neem van mij aan, ik kan een goede roddel doorgaans meer dan waarderen en een roddel van deze omvang past dus wel in m’n straatje. Zou je denken. Ik weet niet waarom maar ik word echt dood- en doodmoe van Sylvie Sabia en Raf. Vooral omdat ik het zo ontzettend treurig vind dat een verdrietige en pijnlijke kwestie als een scheiding zo openlijk moet worden uitgemeten. Dat vervolgens de ene na de andere affaire aan het licht komt, er links en rechts grote bakken stront over elkaar heen worden gestort en de een nog gemenere dingen zegt dan de ander – het is echt een onvoorstelbare teringbende. Deze mensen zitten tot hun kin in de shit en wij genieten allemaal handenwrijvend mee. Dat doen ze natuurlijk zelf, dat snap ik, deze ruzie wordt op het toneel gevoerd voor een haag van fotografen, en elke uitspraak wordt vakkundig doorgespeeld naar de pers voor weer een headline in schreeuwende rode blokletters.

Maar het spel dat wordt gespeeld tussen lezer en zender is een raar spel. Waarom genieten wij zo van andermans ellende? Dat gaat niet alleen voor SyBiaRaf-gate op maar alle beroemde mensen die een scheiding/affaire of andersoortige ellende meemaken. Niets wat de roddelbladen en -sites zo doet ontploffen als een vreemdgaande Kirsten Stewart, een wurgende Charles Saatchi, een aan de drugs verslaafde [vul random naam in van iemand uit Hollywood] en een scheidende Brad Pitt (weet je nog, team Aniston vs team Jolie). We genieten er van als er barsten en breuken ontstaan in een anders zo perfecte façade van ultiem geluk en absolute schoonheid. Façade, want dat het allemaal schone schijn is is evident, maar de bevestiging daarvan doet ons smullen.

Dit alles is overigens geen verwijt want ik maak me er zelf net zo goed schuldig aan. Zoals gezegd ik ben dol op roddels, dailymail.co.uk wordt meerdere keren per dag bezocht en als ik in de AH ben blader ik vrijwel altijd eventjes door de Privé en Story. Trouwens, roddelbladen zitten me in het bloed want mijn opa introduceerde Story in Nederland en daarmee het fenomeen roddelblad, iets waar ik zowel trots op ben als me lichtelijk voor geneer, maar dit terzijde. Ding is, de enorme stroom van informatie en non informatie betreffende Sybiaraf heeft bij mij voor een overkill gezorgd en ik kan en wil er niets meer over horen. Eigenlijk zijn die mensen zo intens oninteressant en vervelend, waarom besteden we daar zo veel tijd aan? Zonder enorm moreel verantwoord over te willen komen, maar er zijn toch wel belangrijkere zaken dan deze twee aandachtsgeile nietskunners? In het begin kon ik er ook nog wel van genieten maar inmiddels heb ik mijn max bereikt.

Schrijven over dat je niets meer wil lezen over Sybiaraf en daarmee dus anderen laat lezen over Sybiaraf is uiteraard erg pot-verwijt-de-ketel-ig, waarvoor excuus. Ik hoop oprecht dat deze shitstorm snel gaat liggen en dat we ons kunnen druk maken over iets anders, en dan bij voorkeur iets leuks. Maar tot het zo ver is blijf ik wel lekker hypocriet spelen op sites als Daily Mail want daar hebben ze godzijdank geen idee wie Sybiaraf zijn en kan ik plaatjes kijken van oranje Essex-dames van wie ik op mijn beurt weer geen idee heb wie dat zijn – en das soms wel zo prettig.

See you next week, L.

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties