0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Al jaren doe ik verwoede pogingen mezelf naar de sportschool te krijgen, met tot op heden nauwelijks resultaat. Vorig jaar schreef ik er al deze blog over, met het idee dat als ik maar wereldkundig maak dat ik moet gaan sporten ik het dan misschien ook wel ga doen. Nou, daar is dus niets van terecht gekomen. We zijn nu bijna een jaar verder, en nog steeds ben ik met geen stok de sportschool in te krijgen.

Het grootste probleem is nog wel dat ik simpelweg niet genoeg ruggengraat heb om het in m’n eentje te doen. Als het regent heb ik geen zin om erheen te fietsen, als de zon schijnt doe ik liever dingen als terras hoppen. Als ik het razend druk heb kan ik er geen tijd voor vrijmaken, en als ik het wat rustiger heb wil ik van die rust genieten en even niets doen. Het is dus nooit goed. Eind vorig jaar had ik het lumineuze idee om me samen met mijn zusje in te schrijven bij weer een nieuwe sportschool, met als achterliggende gedachte dat als we samen gaan het wel zou lukken. Groepsdruk enzo. We schreven ons in, ik ging vier keer sporten tijdens onze proefweek, daarna nog een paar keer, en sindsdien ben ik niet meer geweest.

Ik háát de sportschool. Die stomme apparaten, die vieze naar zweet stinkende zalen…

Langzaam maar zeker begin ik in te zien dat het nooit gaat gebeuren. Ik háát de sportschool. Die stomme apparaten, die vieze naar zweet stinkende zalen, kleine kleedkamers – ik vind het allemaal even vreselijk en heb echt geen idee hoe ik het ooit leuk moet gaan vinden. Wat ook niet helpt is dat ik geen sportende vrienden heb. Stikjaloers ben ik bijvoorbeeld op vriendin Esmée , die tot haar vriendengroep een aantal bloedfanatieke en professionele sportschoolgangers mag rekenen. “Ja, maar dán zou ik het ook wel doen,” lieg ik mezelf graag voor. Jammer is dat Es niet in dezelfde stad woont als ik, dus meeliften op haar discipline is geen optie.

Overigens is haar sportschoolregime niet het enige waar ik jaloers op ben. Esmée is namelijk ook zo’n diehard gezonde eter. Zo een die soep koopt bij EkoPlaza, ontbijt met fruit en walnoten, luncht met dingen als havermout (gadver!), gebroken lijnzaad (que?), goji-bessen (pardon?) en chiazaad (chia-wattes?). Ook stelt ze zonder blikken of blozen dat brood ronduit slecht is voor je, en naar ik begrijp eet ze zelf alleen maar spelt- of zuurdesembrood. Het resultaat mag er wezen, mevrouw is belachelijk fit en heeft een lijf waar ik zonder morren m’n rechterbeen voor zou opgeven.

Overigens is haar sportschoolregime niet het enige waar ik jaloers op ben.

Echt ik zou willen dat ik ook maar een fractie was zoals zij, of anderen die goed op hun voeding en beweging letten. Ik zou prima m’n hele leven alleen nog maar kaas willen eten. Op vers brood met zo’n dikke korst. En wijn. Veel wijn. Oh en die heerlijke zoutjes van de markt. En kikkersnoepjes. Kroketten! Of kaasstengels bij m’n stamkroeg. Bitterballen. Kaasfondue. Chocolade, koekjes, bij voorkeur een combinatie van die twee. Of pasta, veel pasta. Pizza! Als ik het allemaal alleen al opschrijf loopt het water me in de mond.

Nog nooit at ik chiazaad of goji-bessen. Ik heb geen idee waar vezels inzitten en wat die zouden doen. Ik ben zo’n type die jaren dacht dat pepermunt niet slecht was omdat het naar tandpasta smaakt en hallo tandpasta is toch zeker niet slecht voor je? Het is de laatste tijd echter ongekend populair, dat hele gezonde eten. Overal om me heen hoor ik mensen vetarme caloriearme koolhydraatarme (of is dat allemaal hetzelfde?) recepten uitwisselen en strategieën bedenken om langer op de loopband te kunnen rennen of meer kilo’s op te drukken.

Ik ben zo’n type die jaren dacht dat pepermunt niet slecht was…

Als ik later oud vervallen en uitgezakt ben ga ik mezelf vervloeken voor mijn lakse gedrag van nu. Maar tot het zover is bestel ik nog een bier en portie bitterballen. Je bent maar één keer jong, toch?

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties