0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Vanaf nu zal zij jou elke week op de hoogte houden van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Ik zit in de tweede ronde van mijn sollicitatie naar de liefde. Dus neem ik mij, op de fiets richting mijn date voor, om zo normaal mogelijk te doen. Wat er ook gebeurt ik ga absoluut géén gekke verhalen vertellen. Als een mantra in mijn hoofd herhaal ik daarom de woorden “geen rare dingen zeggen, geen rare dingen zeggen, geen rare dingen zeggen’.

Aangeschoven aan een tafeltje tegenover mijn date lijkt de mantra te hebben gewerkt en gaat het naar mijn idee best goed. Toen het gesprek over duiken ging heb ik mijn minst vreemde anekdote verteld, dus niet over die ene keer dat ik mijn duikinstructeur maar onderwaterhigh-fives bleef geven omdat ik het gebaar voor stop verwarde, en ook over werk heb ik serieus geantwoord. So far so good.

Maar, nu gaat het gesprek opeens over elanden en blijkt mijn mantra makkelijker gezegd dan gedaan. Ik trek het niet meer. “Ik geloof niet in elanden!” val ik mijn date niet bepaald subtiel in de rede. Voor mij zie ik een bekende blik ontstaan. Een frons midden op het voorhoofd, wenkbrauwen iets omhoog getrokken en een groot vraagteken dat over het gezicht trekt. Eenmaal bijgekomen is zijn comeback dan ook niet al te sterk. “Oke, grappig. Vertel”.

Dit is tricky. Ik ben bitterlemon-nuchter en kan mijn elandentheorie dus later niet afschrijven op een gevalletje ‘teveel wijn’. Ik steek maar van wal. “Elanden zijn net zoiets als Bigfoot óf UFO’s óf unicorns”. De wenkbrauwen van mijn date trekken nog een stukje hoger.

Vol zelfvertrouwen vervolg ik mijn statement. “Ik heb ze nog nooit in het wild gezien, zelfs niet toen ik op elandenjacht ging in Canada. Onze gids deed wel regelmatig alsof hij ze hoorde. Dat voelde net als kinderen die zeker weten dat ze Sinterklaas en Zwarte Piet op het dak horen lopen.” Mijn date is inmiddels verdacht stil en ik zie een innerlijke struggle ontstaan waarbij hij probeert te achterhalen in hoeverre ik spoor. Maar, ik ben nog niet klaar. “In dierentuinen is hun hokje meestal, wegens iets vaags als verhuizing, leeg en als je ze dan al in een reservaat ziet zijn het gewoon mannen in een pak”.

Als een vriendin de dag erna naar mijn date vraagt en ik de situatie heb geschetst, zegt zij alleen maar: “En dat is waarom ik spaar voor een huis met een grote bovenverdieping waar jij samen met je kat oud kunt worden”.

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties