0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21“Dit is afrollen, dit is optillen, dit is neerzetten. Dit is bullshit, dit is woede, dit zijn jeukende handen.” Ik heb vanochtend 90 minuten yoga gedaan en nu zit ik middenin de loopmeditatie van mijn Mindfullness-les. Ik zou de zenheid zelve moeten zijn, maar ik ben dat alles behalve en ik erger me letterlijk overal aan. Voordat ik doelloos met deze mantra door de ruimte begon te lopen tikte de lerares van de cursus heel hinderlijk met een stokje tegen haar miniatuurgong. Met een zweverige stem zei ze daarbij: “Neem deze minuut om de drukte van de dag achter je te laten en even helemaal tot jezelf te komen”. Een onverwachte golf van agressiviteit overviel mij. Het kostte mij al mijn wilskracht niet op de vrouw af te stormen, het stokje uit haar handen te rukken en als een malle met het ding haar hersenen in te rammen.

Maar, dit was niet mijn enige “hindernis” zoals dat in Mindfullness-spreektaal heet. Nu ik met gebogen hoofd door de ruimte loop en het voorgelegde mantra herhaal is er nog iets anders dat mij stoort. Mijn oog is gevallen op de enige jongen in de les. Om iets specifieker te zijn, op zijn voeten. Hij draagt mosterdgele kniekousen en dit maakt mij woedend. Nee, ik heb geen gegronde reden om boos te worden vanwege een paar mosterdgele kniekousen, maar ik zou deze jongen en zijn belachelijke sokken op dit moment zó graag onderuit schoppen.

Terwijl mijn agressie het kookpunt bereikt en ik denk dat het niet erger kan, moeten we het in een kringetje gaan hebben over de plezierige-gebeurtenissenkalender die we deze week hebben bijgehouden. Een plezierige gebeurtenissenkalender, are you kidding me?! Alles is kut! Zoals mijn cursusgenoten dat wel waren werd ik niet gelukkig van een fluitende vogel, ik wenste uit het diepste van mijn hart dat ik een luchtbuks had. Ik moest niet glimlachen toen er een zonnestraal op mijn gezicht scheen, ik verzoop persoonlijk liever in de plensbui die uit mijn donderwolkje stortte én ik werd al helemaal niet blij toen ik na een drukke dag “een momentje voor mezelf had” om te genieten van een kop thee. Ik ben gewoon boos ja, laat me met rust.

Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life…

(Beeld: www.instagram.com/jasmijnengering)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties