0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Een mentale love montage volgde

Voorzichtig swipete ik door het aanbod jongens, toen gelukkig nog trots poserend met zelfgevangen vis, zoenend met dolfijn of ongeloveloos stoer naast platgespoten tijger, totdat ik bij mezelf dacht: “Als ik dit serieus ga doen, moet ik een hartje geven”. Match! “Geen feest vanavond?” was het eerste berichtje. Het was vrijdagavond, mijn favoriete avond om mij stiekem te wentelen in mijn grannyswag. De avond waarop ik in mijn paarse badjas romantische komedies kijk met mijn Turkse Dwergkat opgerold in mijn nek, maar dat hoefde hij niet te weten. “Ik sla even over” antwoordde ik.

“Ze steken vuurwerk af bij mij in de straat!” luidde het volgende berichtje. “Whuuttt? Bij mij in de straat ook!” Wat bleek, mijn match zat letterlijk om de hoek en in onze straat was een nieuw café geopend. Voor mijn dromerige hartje een duidelijk teken, dit is soulmate material. Een drankje in het café was een logisch vervolg. Eén van mijn favoriete films is Serendipity, daarin gaat het allemaal om signs. De meet-cute in het kort: jongen en meisje grijpen allebei naar het laatste paar handschoenen uit het rek. Een love montage volgt, er wordt geschaatst in Central Parc, jongen leert meisje feitje over sterren, er wordt warme chocolade gedronken. Gegevens uitwisselen gebeurt niet. Als het meant to be is, zo stelt het meisje, brengt het lot ze wel samen. Zij schrijft haar naam en nummer in een boek en belooft het te verkopen, hij schrijft zijn naam en nummer op een vijf dollar briefje en zij koopt er mintjes van. Vinden ze het boek of briefje terug. Duidelijk sign, het had zo moeten zijn.

Ik had mijn liefde voor deze film wijselijk voor mij gehouden maar, toen deze Tindermatch op vakantie ging stuurde hij mij een foto. Hij had het woord ‘Serendipity’ op een briefje van vijf geschreven en ging het uitgeven. Liefdesalarmbellen rinkelden aan alle kanten, dit is een sign! Voor een zoetsappig zieltje als ik is dit too much. Een mentale love montage volgde. Ik zag mijn zorgvuldig gepinde Pinterestbruiloft al tot leven komen en mijzelf als negentigjarige oma ‘ons verhaal’ aan de zes kleinkinderen vertellen. Eenmaal uit mijn droom volgde de obsessie. Terwijl ik nooit cash op zak heb ging ik opeens pinnen en rukte ik bij de kassa vijfjes uit de handen van complete vreemden.

Na een middernachtelijke dronken appsessie waarin hij zeurderig verklaarde “Maar, ik wil dat jij mij redt” was mijn eerste Tinder-tragedie een feit. Een teken. Dit was geloof ik toch niet de ware, tenzij ik ooit dat briefje vind natuurlijk.

(Beeld: http://instagram.com/jasmijnengering)

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties