0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Ik voelde het al aankomen. Eerst bij mijn rechteroog, meteen daarna links. Tegelijkertijd barst naast mij mijn vriendinnetje in lachen uit. Twee tranen rollen zachtjes over mijn wangen. Rechts en links. Zo gaat het steeds, zodra ik ontroerd ben wordt er naast mij sarcastisch ge-Oh-My-God en gegniffeld.

Nog voor het begint word ik eigenlijk al week van binnen. Het Disney deuntje klinkt, het kasteel van Doornenroosje fonkelt in het avondlicht en wanneer de vallende ster een boog trekt ben ik gegrepen. Ik houd van ‘once upon a time’, van ‘they lived in a kingdom far far away’, maar bovenal van een ‘happily ever after’.

We zitten in de bioscoop en kijken naar Cinderella, de man naast ons is inmiddels al naar een andere rij verplaatst. De overgebleven man naast mij doet verwoede pogingen mijn gesnif en het gehoon van mijn bestie te negeren. Ik vind deze film prachtig. De fairy godmother tovert de pompoen om tot een gouden koets, Cinderella krijgt een oogverblindende lichtblauwe jurk vol tule, glitter en ander moois. Dan op het bal staat ze oog in oog met haar prins en zwieren ze over de dansvloer. Daarna is er (spoiler-alert) nog iets met een schommel in een geheime tuin, een klok die twaalf slaat en een verloren glazen muiltje. De tranen rollen.

Geloof me, ik ben geen jankerd. Ooit werd mij zelfs verweten waarschijnlijk alleen emotioneel te worden wanneer mijn haar onverwachts gemillimeterd wordt. Dit is overigens wel een terugkomende nachtmerrie, maar dat terzijde, ik ben gewoon “een sukkel voor de liefde”. Het idee dat er een prins alsmaar rondjes in het bos rijdt wachtend tot hij mij van mijn op hol geslagen paard kan redden vind ik een rustgevend idee. Transformaties van boerenmeisjes tot mooie prinsessen vind ik allemachtig prachtig en bij een lovers first kiss kun je me wegdragen.

Wanneer de film is afgelopen, ik mijn tranen droog en hoopvol zeg “Nog een keer?” maak ik geen grapje. “Oh My God, nee!”, ik kan duidelijk met mijn sentimentele ziel niet bij mijn bestie terecht. Ik probeer mijn moeder over de app. “Net de mooiste film van de eeuw gezien!” “Welke?” luidt het antwoord. “Cinderella”, zeg ik. Waarop mijn moeder de genadeklap uitdeelt. “Word toch eens volwassen.” Punt.

Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life. Je kan Jasmijn verder volgen op Project Dertig, waar zij online met een bucketlist aftelt naar de Big 30!

www.projectdertig.nl

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties