0

Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Een paar jaar geleden werkte ik ergens waardoor ik op zeer voordelige wijze de meest dure beautyproducten in bezit kon krijgen. Dat was fantastisch. Crèmes van La Mer, serums van Estée Lauder, make-up van MAC, haarproducten van Marlies Möller, parfum van Chanel, en ga zo maar door. Ik had dan ook een krankzinnig grote voorraadkast bomvol met producten van vrijwel alle grote merken, en de afgelopen jaren hoefde ik op wat bodylotion en deo na niet meer naar de Etos of Bijenkorf. Nu heeft dit alles ook een groot nadeel. Want doordat ik zo lang zo veel duur spul op mijn lijf en leden heb gesmeerd wil ik nu niet meer aan de gezichtscrème van noem eens wat, de Kruidvat. Mijn voorraad is lang niet meer wat die ooit was en nu moet ik dus potdorie zélf al die spullen kopen. In echte winkels en vooral, voor echte prijzen.

Want mensen kinderen wat zijn die grapjes duur. Zo ben ik volledig verslaafd geraakt aan alle huidproducten van Estée Lauder. Elke dag gebruik ik het serum, (Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher), de dagcrème (Hydrationist Maximum Moisture Crème) en de nachtcrème (Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex). Ik heb geen idee wat ‘synchronized recovery complex’ in godsnaam doet maar het klinkt geweldig. En het ís ook geweldig, want man man wat krijg je er babyzachte wangen van. Dus eens in de zoveel tijd loop ik met angst en beven naar de Bijenkorf en koop ik een rib uit m’n lijf aan lichtblauwe doosjes, mezelf overtuigend dat het écht heel goed is voor m’n huid en dat ik die rib toch niet nodig heb.

“…Totdat de verkoopdame me met een grote glimlach vertelde dat dat dan ’46,29 is alstublieft’. WAT?!”

Vorige week was het weer raak. Mijn Lancôme Color Ideal Precise Match Skin-Perfecting Make-Up (ook wel, ‘foundation’, maar dat klinkt lang niet zo cool) was op. Foundation is nou zo’n product waar ik er écht heel veel van had en dus de laatste drie jaar niet zelf heb hoeven kopen. (Jaha ik weet dat er een houdbaarheidsdatum op make-up zit, maar ga jij flessen Sensai en MAC weggooien? Ik bedoel maar.) Die Lancôme beviel me bijzonder goed en dus was het moment daar dat ik niets vermoedend naar de Bijenkorf wandelde om een nieuw potje aan te schaffen. Ze hadden ‘mijn’ kleur nog en alles was in kannen en kruiken, totdat de verkoopdame me met een grote glimlach vertelde dat dat dan “46,29 is alstublieft”. WAT?!

Ik had natuurlijk moeten weigeren dat absurde bedrag te betalen voor 30ML crème met een kleurtje en dus resoluut de winkel uit moeten lopen, maar dan ben ik dan weer veel te trots voor. Dus ik deed een net zo grote glimlach als de verkoopdame en haalde met geveinsde souplesse mijn pinpas tevoorschijn, hopend biddend smekend dat ik genoeg saldo had. Dat saldo was er, en die foundation nu dus ook. Terwijl ik dit schrijf staat ‘ie naast me op tafel, me uit te lachen dat ik nu misschien wel m’n wallen kan verbloemen, maar niet genoeg geld heb om de komende dagen boodschappen te doen.

“Nieuwe flessen shampoo, bodylotion, handcrème, voetencrème, nagelriemcrème, oh het maakt me niet uit, ik wil het allemaal…”

De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik, op de prijzen na, als een kind zo blij word van mooie crèmes en knappe make-up. Uren kan ik kijken naar al die mooie doosjes van Chanel, die ik allemaal niet nodig heb, maar allemaal wil hebben. En ook winkels als Etos vind ik een feestje. Nieuwe flessen shampoo, bodylotion, handcrème, voetencrème, nagelriemcrème, oh het maakt me niet uit, ik wil het allemaal. Dus als iemand tips heeft voor goede doch betaalbare make-up en crèmes, ik hoor het graag. En mocht iemand een baan in de aanbieding hebben waarbij ik alles voor eeuwig gratis krijg, wanneer kan ik beginnen?

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties