0

liesbeth blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Net als je denkt dat je de donkere december hebt overleefd, staat januari alweer klaar om je nog even met de neus op de feiten te drukken; de winter is nog lange niet voorbij. Ik kan daar dus echt een beetje mistroostig van worden. Maar gelukkig is er licht in de duisternis, want januari is ook de maand dat er overal ter wereld enorme sales verschijnen. Van Net-a-Porter tot The Outnet en van Zara tot LuisaViaRoma, alles gaat met mooie rode 50 % stickertjes over de al dan niet virtuele toonbank. En kijk, daar word ik dan opeens toch weer heel vrolijk van.

“En kijk, daar word ik dan opeens toch weer heel vrolijk van…”

Mijn lievelings sale is die van de schoenenafdeling bij de Bijenkorf. Ze verkopen daar mijn lievelings schoenenmerk Giuseppe Zanotti, maar die krengen zijn doorgaans niet te betalen. Tijdens de sale gaan ze eerst met 30 %, wat later met 50 %, en helemaal aan het eind staan ze met 70 % korting te wachten om door mij gekocht te worden. Mits mijn maat er nog is, en om daar zeker van te zijn pak ik het altijd heel secuur aan. Want niet alleen kun je onbetaalbare spullen opeens wel kopen, ook verdien je er bakken met geld mee. Ja echt.

Nu heb ik het geluk dat ik praktisch naast de Bijenkorf woon, daarnaast student/freelancer ben en dus niet aan kantooruren gebonden ben, en derhalve loop ik in de weken voorafgaand aan de 70 % soms wel elke dag even langs de Zanotti’s die ik op het oog heb om te kijken hoe het met ze gaat en of mijn maat er nog is. Twee jaar geleden ging dit bijna mis. Na twee weken sale was het paar dat ik wilde er alleen nog in mijn maat, maar ze waren nog steeds met 50 % korting en met een originele prijs van € 600,- dus nog steeds reteduur. Ik wilde ze met 70 %, alleen was ik als de dood dat ik ze zou mislopen en dus ik ging serieus soms wel 2 keer per dag naar die verdomde Bijenkorf.

“Paniek. Totale paniek. Hallo dat zijn míjn schoenen JA.”

En toen was daar het moment dat een meisje ze aan het passen was. Samen met een vriendin. Ze kirde iets over “ze zijn zoooo mooi en precies nog in mijn maat ik móet ze hebben!” Paniek. Totale paniek. Hallo dat zijn míjn schoenen JA. Ik bleef nonchalant een beetje bij ze in de buurt en hoorde De Dief toen zeggen dat ze ze wil kopen met haar Bijenkorfkaart, voor extra korting. Die kaart moest ze alleen thuis nog even ophalen dus ze zou morgen wel terugkomen om ze aan te schaffen.

Echt ze was nog geen drie stappen verwijderd van de bijna plaats delict toen ik direct naar de winkeldame beende en riep dat ik “dit paar graag wil.” Vervolgens in volle galop naar de kassa, mezelf influisteren dat het misschien jammer is dat ze nog niet in de 70 % zitten maar dat een kwestie van leven of dood is en dat ik ze dan maar voor 50 % moet kopen. Kleine hartaanval bij de kassa, gekneusde pinpas, maar mooi wel met bloedjes van schoenen, die nu, twee jaar later, nog steeds regelmatig dienst doen.

Inmiddels heb ik mijn zinnen alweer gezet op een nieuw paar en wandel ik regelmatig even langs om de boel te controleren, en ik denk dat eind volgende week het moment daar is. Dus mocht je in de Bijenkorf zijn en iemand een paar Zanotti’s maat 41 zien passen; grijp direct in. Sla alarm bel me sms me maar DOE IETS. Ik ben je alvast eeuwig dankbaar.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties