0

liesbeth blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Onlangs kondigde ik al aan dat er binnen een paar weken een blog zou verschijnen die begint met “op moment van schrijven zit ik op een strand, en als ik om me heen kijk zie ik de zomer.” Nou, dat klopt. Technisch gezien zit ik niet óp het strand maar als ik naar rechts kijk zie ik de zee, en als ik naar links kijk zie ik een zwembad. Ik bevind me op de Kaapverdische eilanden, het eiland Sal om precies te zijn. En dus bereikt deze laatste blog van 2012 jullie vanuit de zon, in plaats vanuit mijn ietwat koude Amsterdamse appartement.

“En dus bereikt deze laatste blog van 2012 jullie vanuit de zon…”

En ja, de laatste blog van dit jaar. 2012 Zit erop en ondanks dat Oud & Nieuw zo mogelijk mijn minst favoriete feestdag van het jaar is, word ik er altijd wel een beetje weemoedig van. Ik weet niet hoe het voor jullie was, maar 2012 was een verdomd goed jaar voor mij. Niet alleen maakte ik een fantastische wereldreis, en niet alleen sluit ik dit jaar af eveneens op reis, ook schreef ik dit jaar mijn allereerste blog voor I Love Fashion News. En nu, een heleboel blogs later, tik ik nog steeds met plezier elke week een stukkie voor jullie. Dat het nog steeds leuk is komt overigens vooral doordat jullie altijd zulke leuke reacties geven. Echt ik vind het te gek om jullie comments, mails, Twitter mentions of Facebookberichten te lezen, dus ga daar vooral mee door.

Dan nu nog even een kleine persoonlijke anekdote, die ervoor heeft gezorgd dat mijn relatie met Oud & Nieuw voor altijd een moeilijke zal blijven.

De jaarwisseling van 2007 naar 2008 was het begin van mijn trauma. Samen met een hele groep vrienden zouden we eerst gaan eten bij iemand thuis, en het 00:00-moment zou bij een enorm feest in de Passengers Terminal plaatsvinden. Wat we aan hadden was natuurlijk van levensbelang en na weken zoeken vond ik een prachtig paars zijden jurkje van Cavalli, en de meest geweldige zilveren pumps van Karen Millen. Als een kind zo blij liep ik daarmee rond, totdat daar het moment was dat een of andere onverlaat me vroeg of hij misschien even mijn schoenen aan mocht, omdat ‘ie ze zo mooi vond. Enigszins gevleid en redelijk aangeschoten zei ik ‘ja’, het leek me uiterst geestig, maar natuurlijk brak deze man pardoes mijn hak. De hak van mijn gloednieuwe en bloedmooie zilveren pumps. Het was toen ongeveer 02:00 en ik was zó vreselijk ontdaan dat ik resoluut naar huis ben gegaan. Ja echt. Woedend briesend huilend stormde ik naar de taxi’s, betaalde €50,- voor een ritje van nog geen 5 minuten, en ben linea recta in bed gaan liggen.

“Totdat daar het moment was dat een of andere onverlaat me vroeg of hij misschien even mijn schoenen aan mocht…”

Sindsdien heeft Oud & Nieuw mij linksom of rechtsom elk jaar steevast teleurgesteld, het is nooit meer goed gekomen. Wat ook nooit meer is goed gekomen is de hak van m’n schoen. De schoenmaker kon ‘m niet maken, bij Karen Millen was ‘ie uitverkocht, het was een hopeloze zaak. Maar desondanks staat het desbetreffende paar nog steeds bij me in de kast, want voor weggooien zijn ze veel te mooi. Dus ja, Oud & Nieuw, het is niet mijn hobby. Good thing dat ik nu in een tropisch oord ben waar ik vooral op blote voeten rondloop in plaats van op hoge hakken.

Goed lieve mensen, ik wil jullie graag een fantastisch 2013 toewensen, en vooruit, ook een reuze fijne jaarwisseling. Pas op voor mannen die je schoenen aanwillen, en ik zie jullie heel graag volgend jaar weer.

See you next year, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties