0

liesbeth blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Een maand of wat geleden schreef ik deze blog, waarin ik mijn frustratie deelde over hoe duur goede beautyproducten zijn. Nu zat ik deze week te denken over waar ik het vandaag met jullie over wil hebben, en het leek me wel wat om mijn – de afgelopen tijd ontdekte – betaalbare beautytips met jullie te delen. Inmiddels heb ik voor vrijwel alles wat je als vrouw nodig hebt (of denkt nodig te hebben) een vast product, en wellicht hebben jullie daar ook nog wat aan. Dus, hier komen ze.

Mijn ultieme favoriete betaalbare make-up ding is zonder meer de True Mineral Bronzing Powder van Hema. Jawel, Hema. Echt het is fantastisch spul, men neme een grote poederkwast en wat van de poeder en zie daar, je ziet er opeens niet meer uit als een lijk dat al 8 jaar geen zon meer heeft gezien. Het geeft een subtiele bruinglans, zonder als een dik poederplakkaat op je gezicht te zitten. Voor 6 piek is ‘ie van jou, en ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende tinten. We blijven nog even bij Hema (sowieso mijn lievelingswinkel voor vrijwel alles) want ook hun wenkbrauwpotlood is geniaal. Kost nog geen 3 euro, en wordt ook door professionele visagisten geroemd en geprezen.

“We blijven nog even bij Hema (sowieso mijn lievelingswinkel voor vrijwel alles)…”

Foundation blijf ik helaas duur kopen, (let op: Lancôme Color Ideal Precise Match Skin-Perfecting Make-Up) want ik heb nog steeds geen goed alternatief gevonden en ach zo’n potje gaat best lang mee. Ik zwéér bij mascara en ga zonder de deur liever niet uit. Nu ben ik gezegend met van nature lange wimpers, maar het nadeel daarvan is dat de meeste mascara’s vreselijk gaan klonten en ‘klitten.’ Maar niet The Colossal Volum’ Express van Maybelline. Je weet wel, die in een geel flesje. Koop je ‘m bij Etos of Kruidvat betaal je geloof ik 15 euro, maar wie even naar de Albert Cuyp (in Amsterdam) gaat is goedkoper uit, daar koop je bij die kleine make-up kraampjes twee stuks voor 14 euro. Tip tip!

Dan, lijf & leden. Wat betreft dagcrème en serum blijf ik trouw aan het belachelijk dure Estée Lauder. Wel probeer ik dat altijd tax free te kopen op vliegvelden, maar dan nog is het gênant wat ik er voor betaal. Wat betreft body lotion en douchecrème heb ik wel een goede tip. Onder de douche gebruik ik elke dag Silk Glow van Dove (afhankelijk van het formaat, maar rond de 5 euro). Je krijgt er echt een zijdezacht huidje van, ik heb wel eens de vraag gekregen of ik soms Robijn wasverzachter drink. Dan bodylotion, ook van Dove, en wel de Visible Effects (ongeveer 6 euro). Het doet alles wat het belooft, een gezonde prachtige zachte huid, en droogt bovendien snel op zonder vet te worden. Heb je echt gortdroge winterbenen? Probeer dan de huidolie van Kneipp, voor “een intensieve verzorging voor de droge en gevoelige huid.” En ook die belofte komt uit.

“Ik heb wel eens de vraag gekregen of ik soms Robijn wasverzachter drink…”

Voor de dames die net als ik elke ochtend geconfronteerd worden met een ontplofte pluizige kop krulhaar, koop eens een flesje Studio Silk & Gloss krullenspray van L’Oréal. In (handdoek-)droog haar sprayen en met je vingers beetje je krullen ‘kneden’ (jasses wat klinkt dat vies eigenlijk) en voila, je heb krullen die doen wat ze moeten doen in plaats van rebels alle kanten op stuiteren.

Tot slot, voor wie enigszins verkleurde nagels heeft door te veel gekleurde nagellak te dragen, koop een potje Nail Brightner van Trind (13 euro). Eigenlijk is het hele assortiment van Trind een godsgeschenk en ze hebben alles van anti-bijt tot nagelversterking en van handcrème tot nagelriemcrème.

Zo. Dat was ‘m wel. En voor de sceptici, alle genoemde producten zijn daadwerkelijk in mijn bezit en daar is geen pr-bureau aan te pas gekomen.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties