0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Al bijna een week lang verheugde ik me op het moment dat ik naar een bepaalde winkel in de Haarlemmerstraat mocht om daar een enorme, maar dan ook écht enorme, grote grof gebreide sjaal te kopen. Ik had het ding een week daarvoor al zien hangen maar zat toen even met een saldoprobleempje (als in, er was geen saldo) en kon dus niet direct toeslaan, en dat was misschien maar goed ook want zo kun je nog een beetje nadenken of je iets écht heel graag wil of dat het misschien een bevlieging was en dat je dus een miskoop gaat doen. Nou een bevlieging was het zeker niet want met elke dag die voorbijging wilde ik ‘m alleen maar meer.

Het was echt een perfect ding. Zoals gezegd heel heel groot, maar ook heerlijk zacht van geweldig mooi wol, in winters wit, perfect om helemaal in weg te kruipen en om tussenjasjes warm genoeg te maken voor de naderende winter. Eindelijk was het moment daar dat ik op een drafje naar de winkel kon en mocht om De Sjaal te kopen. Maar wat bleek, hij gaf echt verschrikkelijk af op het zwarte colbert dat ik toen droeg, en werkelijk bij elke stap die ik zette bleven er witte pluisjes plakken op m’n zwarte kleding. En kijk, dat gaat dus niet. Misschien dat ik dan toch per ongeluk volwassen aan het worden ben want in plaats van koppig te zijn en tóch naar de kassa te lopen, liep ik de winkel uit zonder sjaal, en met teleurstelling.

“…want hallo dergelijke vintage parels moet je natuurlijk altijd meteen meenemen voordat iemand anders ze inpikt…”

Niet lang na dit moment vond ik mezelf zwervend door de negen straatjes, op zoek naar een outfit of nieuwe kleer voor een belangrijke afspraak die ik de dag erna had. Iets nieuws was natuurlijk niet per sé nodig maar altijd welkom, en ach de zon scheen dus een beetje wandelen was lang geen straf. Al snel kwam ik aan in de allerbeste vintage winkel van Amsterdam, en vond daar in het rek een lange zwarte winterjas van Jil Sander voor echt een heel schappelijke prijs, als je bedenkt dat we hier te maken hebben met een lange (praktisch!) zwarte (tijdloos!) winterjas (nuttig!) van Jil Sander (JIL SANDER!). Ik deed hem aan en hij was zó pijnlijk mooi, dan zie je opeens weer wat het verschil is tussen kleding van dat kaliber en een jas van H&M.

Waarom weet ik niet maar ik heb hem dus niet gekocht, iets met toch een beetje gortig om zo onverwachts zo’n bedrag aan een jas uit te geven, maar op moment van schrijven (een paar uur na de ontmoeting) kan ik mezelf wel voor m’n kop slaan van ellende. Zoals gezegd ik heb een belangrijke afspraak deze week, en De Jas was echt een fantastische partner geweest. Vreemd genoeg was ik zo bezig met m’n missie voor een kleer dat ik helemaal geen ruimte had voor een jas, wat echt zo niet des mij is want hallo dergelijke vintage parels moet je natuurlijk altijd meteen meenemen voordat iemand anders ze inpikt. Dus hier zit ik nu, zonder sjaal, zonder jas en zonder nieuwe kleer. Wel heb ik met mezelf afgesproken dat als die afspraak goed gaat ik first thing naar De Jas terug ren en hem huphophap naar de kassa breng, want zo’n fout ga ik natuurlijk niet nog een keer laten gebeuren.

“…liever een miskoop dan geen koop, en dat hele ‘bij twijfel niet doen’ verhaal is ook maar achterhaald.”

“Maar wat nou als ‘ie per ongeluk toch al verkocht is tegen de tijd dat ik er morgen ben? Of dat ‘ie vlak nadat ik was gegaan door iemand gekocht is? Of misschien heeft de eigenaresse ‘m wel zelf gehouden?” Dit soort gedachtes spoken er dus nu door m’n hoofd. Totaal krankzinnig/verwend/obsessief (doorhalen wat niet van toepassing is) maar soit, het is zo. Afijn, moraal van dit verhaal is, lieve lezers, liever een miskoop dan geen koop, en dat hele ‘bij twijfel niet doen’ verhaal is ook maar achterhaald. Lang leve de impulsaankopen, behalve als ze pluisjes afgeven.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties