0

Liesbeth Rasker blogLiesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Ik ben geloof ik de laatste op aard, maar sinds deze week zit ook ik dan eindelijk op Instagram. Lang heb ik me er hevig tegen verzet, vooral door het grandioze foto’s-van-cappuccino’s-en-zonsondergang imago. Maar ook omdat ik er niet nóg een verslaving bij wil hebben. Er gaat geen dag (lees: uur) voorbij dat ik niet éven op Facebook of Twitter zit, en mijn verslavingsgevoeligheid is ook precies de reden dat ik altijd heb geweigerd mee te doen aan de Wordfeud of Draw Something hypes, want ik weet dat als ik daar eenmaal aan begin er meteen de hele dag niks productiefs meer uit me komt. Instagram is me dus gewoon te gevaarlijk.

Instagram is me dus gewoon te gevaarlijk…

Maar na een diner met twee multimediale vriendinnen is het onmogelijke en levensgevaarlijke dan toch gebeurd. Volgens de vriendinnen in kwestie is het allemaal véél leuker dan Twitter. Instagram zou veel persoonlijker zijn, waarop vriendin S tegen E zei: “Kijk wij sturen elkaar de hele dag niets dan liefde!” En ja toegegeven die vrolijke hartjes zijn verdomd aandoenlijk. Na nog wat argumenten en de bekentenis dat ik stiekem ook wel nieuwsgierig was maakte ik de volgende ochtend een Instagram-account aan, bedacht een mega originele username (liesbethrasker), en volgde braaf de voorgestelde mensen. Tot mijn grote verbazing kreeg ik ook direct een paar volgers terug, zonder ook maar één foto gepost te hebben, hoe gezellig!

Op moment van schrijven zit ik al bijna 4 dagen op Instagram, maar heb nog steeds geen enkele foto gepost of geliked. Weet niet waarom maar heb een beetje koudwatervrees. Ook snap ik nog niet zo goed waarom ik iets wél op Twitter zou zetten, niet op Facebook, en misschien op Instagram. Ik snap de Instagram-etiquette nog niet. Net zoals dat je op Twitter nooit ontvangen complimenten mag retweeten en op Facebook nooit hashtags mag gebruiken (vooral dat laatste wordt overigens tot mijn grote frustratie ruimschoots overtreden).

Weet niet waarom maar heb een beetje koudwatervrees.

Ik vertelde trouwens aan een vriendin –die zelf alleen op Facebook zit- over mijn Instagram-toevoeging, waarop ze onmiddellijk zei “oh leuk ga je nog meer van jezelf op internet zetten?” Dat heb ik natuurlijk enorm tegengesproken (“Pff nou dat valt allemaal reuze mee hoor en bovendien denk ik altijd drie keer na voordat ik iets op Twitter zet oh en trouwens mijn Facebook is helemaal afgeschermd dus nou puh.”) Maar eigenlijk, stiekem, heeft ze natuurlijk wel gelijk. En dan valt het in mijn geval serieus nog mee, zeker als je me vergelijkt met de miljoenen fashionbloggers die zichzelf elke dag met tien verschillende foto’s het net op slingeren.

Maar ook ik Twitter met enige regelmaat, en ik doe wel alsof dat allemaal heel oppervlakkig is maar daar zal best wel eens een meer persoonlijke tweet tussen zitten. En elke zondag vertel ik hier in 600 woorden iets dat eigenlijk altijd wel op zekere hoogte persoonlijk is. Wie deze blog vanaf begin af aan heeft gelezen weet inmiddels behoorlijk veel over mij. Hmm, terwijl ik dit zo opschrijf bedenk ik me dat dat eigenlijk écht best heel vreemd is.

Ik doe wel alsof dat allemaal heel oppervlakkig is…

Het kan trouwens ook heel leuk uitpakken, want eerder genoemde vriendinnen ken ik feitelijk via Twitter. Vriendin E had ik via een gemeenschappelijke vriendin wel al eens ontmoet, maar S is echt via Twitter. Al kende zij E dan wel weer ‘in het echt.’ Hoe dan ook, we volgend elkaar allemaal, gingen steeds vaker op elkaar reageren, en hoe het precies ging weet ik niet meer maar er was dus ooit het moment dat we ook met z’n drieën gingen afspreken. Kijk en dat kan dus ook voortkomen uit dat grote boze enge internet. Dat, en Instagram dus. Ach, ik ben onlangs gestopt met roken dus er was toch ruimte voor een nieuwe verslaving. En dan is het posten van persoonlijke informatie op internet toch altijd nog een stuk gezonder niewaar.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties