0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

Almohadillas sanitarias

Over het algemeen ben ik best tevreden met het feit dat ik een meisje ben, maar zo’n drie dagen per maand zou ik graag acuut van geslacht veranderen. Ongesteld zijn. Altijd onprettig en mentaal even zwaar als lichamelijk, maar ongesteld zijn in Cuba tilt de ervaring naar een whole other level.

We rijden op een paard door de tabaksvelden van Vinjales. Een gaucho die alleen Spaans spreekt leidt onze groep, waarvan ik vaak meters verwijderd ben, omdat ik totaal geen controle heb over mijn witte merrie Coco Loco. Wanneer ik Coco Loco weer uit de tabaksplantjes trek en naar de groep toe probeer te sturen merk ik het. Help! Ramp! Horror! Ik ben ongesteld en ik heb welgeteld één tampon bij me. En, deze ziet er nogal questionable uit, omdat de tampon in kwestie al sinds 2007 in mijn backpack circuleert.

Ik stel vast dat ik mij in een ongunstige situatie bevind. Niet alleen omdat ik zit te bloeden op Coco Loco, maar ook omdat er in Cuba geen winkels zijn. Cuba is alsof je in een tijdmachine bent teruggereisd naar de jaren ’50. In de fifties waren er geen tampons. Toen waren er lappen. Daarbij komt, ik spreek geen Spaans. Het uitbeelden van een ei als ik aangeef wat ik wil ontbijten of een taxi als ik vervoer nodig heb, is nog wel begrijpelijk voor de Cubanen. Maar, hoe ga ik in godsnaam uitbeelden dat ik ongesteld ben? Mijn toverwoorden “Feliz Navidad” laten mij hier voor het eerst in de steek.

Heel even overweeg ik het idee om zelf aan de slag te gaan met een kurk en touwtje. Maar voor ik ga doe-het-zelven besluit ik het dorp af te struinen naar een mercado. Ik heb de moed al opgegeven, maar dan in het derde halflege winkeltje spot ik tussen de crackers, nep cola en zakken rijst twee pakken maandverband. Halleluja! Dan is het kiezen. Ga ik voor het matras met driedubbele bekleding, springveren en vleugels of voor het pak met het zeventienlaagse wattenverband compleet met airbag en opblaasfunctie, maar zonder vleugels? Het wordt optie twee.

Ik heb Cubaanse onderbroeken aan waslijntjes zien wapperen. In deze vlaggen kun je redelijk gemakkelijk een almohadilla sanitaria kwijt. Bij delicate, kanten Europese stringetjes vergt dit wat creativiteit. Gelukkig is dit met een schaar zo opgelost. Eind goed al goed en daarbij komt, paardrijden op een hard zadel is met zo’n matras opeens een heel comfortabel gebeuren.

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties