0

Schermafbeelding 2014-12-05 om 16.33.21Maak kennis met het Nederlandse equivalent van Carrie Bradshaw: Jasmijn Engering. Ze is redacteur bij I Love Fashion News, single and ready to mingle en omdat ze in haar leven net iets teveel slechte romantische komedies en reruns van Sex And The City heeft gezien dan mentaal goed is voor een mens, verwart ze de realiteit vaak met films. Elke week houdt zij jou op de hoogte van haar leven als ab fab fashion editor en awkward dating single life

2014, een date-athon vol awkward moments

“Ehm, Jas? Ik weet niet hoor, maar ken jij mensen in Myanmar? Want volgens mij staan daar twee jongens naar jou te zwaaien”? 2014 was een date-athon vol awkwardness en deze situatie was geen uitzondering. Ik zit met mijn vriendinnetje bovenop één van de vierduizend pagodes die Bagan rijk is. En inderdaad, onderaan de boeddhistische tempel staan twee jongens naar mij te zwaaien. “Jezus Daph, volgens mij is dat die gast die ik gister naar rechts heb geswiped! Ik ga niet naar beneden hoor, just smile and wave, oké? Smile and wave.” Natuurlijk was een Birmese Tinderdate een feit.

“Zullen we deze week wat gaan doen?” zei een jongen gekleed in een roze konijnenonesie. “Ja, leuk!” “Wat zullen we gaan doen?”, vroeg het grote konijn. “Wandklimmen”, was mijn antwoord. Wandklimmen op een eerste date, met iemand die zo’n 35 kilo zwaarder is dan jij, is een buitengewoon slecht plan. Voordat een medewerkster van de klimmuur ons streng verbood nog verder te gaan werd ik gelanceerd toen hij abseilde en sloeg ik met mijn hoofd tegen de vrolijk gekleurde klimgrepen.

In de zomer ging een vriendinnetje trouwen. “Weet je wat wij moeten doen?” zei een vriend van de bruidegom. “Nee, wat?” “Een salto!” Mijn hakken gingen uit en in het donker stonden we samen op het gras een achterwaartse salto te oefenen. Terug op de dansvloer riep de bruid één voor één haar gasten op een dansje te doen. “Nu, we doen ‘m nu!” riep de jongen. De dates die daarop volgden haalden het niet bij dit filmische moment. Mede omdat ik op date één heel gracieus van zijn motor wilde afstappen, uiteraard viel ik in een stel geparkeerde fietsen.

Maar, dat was niks bij die keer dat ik tijdens een date vol in een openslaande deur van een taxi reed. Mijn fiets en mandje waren total loss, godver wat deed dat pijn. Tel daar een jongen die vertelde over zijn drugsgebruik van een gram coke per dag bij op, het afspraakje dat met het excellente verhaal kwam verwikkeld te zijn geraakt in een steekpartij en het epic moment waarop een date mij een ‘dappere gehandicapte’ noemde en ik zou haast niet meer naar buiten durven.

Gelukkig was het jaar naast awkward soms ook romantical. Luiaards kijken in Artis, allebei met een oogkapje op de bank, dansen in de woonkamer, in gala een drankje doen in een bruin café, eigen woorden verzinnen of een kaart sturen naar de Kerstman. 2014, je was ongemakkelijk mooi. Bring on 2015!

(Tekst: Jasmijn Engering)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties