0

cinderella-disney-glazen-muiltjes-2015-150Volgende week is het zover, 18 maart om precies te zijn: dan draait de nieuwe verfilming van Cinderella in de Nederlandse bioscopen. Het is een mega productie dus het marketing team zet alles in werking om ons weer lekker voor het verhaal te maken.

Nu hebben ze meer informatie naar buiten gebracht over de ‘glazen muiltjes‘ die te zien zijn in de film. Er zijn in totaal 4 paar gemaakt van Swarosvki kristallen en de schoentjes kosten 31.250 euro per stuk (!). Dat brengt de totale prijs op 250.000 euro en dat terwijl de hoofdrolspeelster Lily James niet eens met haar voeten in de schoenen kon komen.

I hate to shatter anyone’s illusions, but the glass slipper fits no one. You couldn’t wear it to walk in because it’s immovable and it was too small for my size 6 foot — I had to have a foot double to squeeze into it when Cinderella tries it on“, aldus Lily.

Als je Cinderella ziet dansen of rennen in de film, draagt ze een kopie van acryl met een speciaal laagje erover zodat ze er echt uitzagen. De inspiratie voor het ontwerp van de schoen kwam uit het Northampton Museum in Engeland, een plek waar 12.000 paar schoenen staan.

I found this pair from 1890 with a 6in heel: beautiful, but impossible to wear“, aldus kostuumontwerper Sandy Powell. “I just thought: ‘That’s the shoe!’ So we took it away, scanned it, did drawings and then I thought: ‘OK, now we’ve got to do it in glass.‘”

  • Cinderella_2015_1
  • cinderella-2015-poster

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties