0

hermes birkin 150Je zal wiet in eerste instantie niet meteen associëren met mode, maar toch wordt het marihuana plantje steeds vaker gebruikt in de fashion branche. Zo zijn er al wiet beautyproducten en leerde Vogue’s Jeffery Steingarten met de drug te koken.

Hermès verkoopt de laatste tijd hun iconische Birkin tas met nogal een apart geurtje eraan, namelijk dat van marihuana. De ‘simpele’ versies van deze tassen beginnen bij 5.000 dollar en kunnen oplopen tot 20.000 dollar. De exclusieve Birkin die gemaakt is van krokodillenleer en 60.000 dollar kost, komt niet met het geurtje.

Ondanks dat wiet dus helemaal fashionable op dit moment is, zijn de klanten van Hermès niet erg blij met de nieuwe geur die gepaard gaat met de tas. Ze brengen de tassen terug naar de boutiques waar zij ze gekocht hebben, waar het personeel niet echt weet wat ze er mee aan moeten. De meeste zijn maar teruggestuurd naar Parijs waar ze geproduceerd worden.

Volgens het Franse modehuis ligt het ‘probleem’ bij de baden waar het leer in wordt gelegd tijdens de productie. Als het leer van de tas vervolgens blootgesteld wordt aan warmte, komt het nare luchtje naar voren. Niet alle leren producten van Hermès hebben hier last van en de geretourneerde tassen met de wietgeur zijn vervangen door reukloze exemplaren. Het Franse modehuis doet dus duidelijk niet mee aan de wietrage die gaande is in de mode.

  • hermes birkin 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties