0

Ik was aan het shaken en in tranen. Nu alweer twee weken geleden. Waarom? Een van mijn beste vriendinnetjes is verloofd! ‘No jokes’, zoals ze zelf zei.

" Zullen ze mijn hulp willen gebruiken? Wil ik dat? Tuurlijk wil ik dat!"

Nooit gedacht dat ik er zo op zou reageren en dat ik het zo bijzonder zou vinden. Van alles flitste er direct door mij heen: wanneer zullen ze gaan trouwen en waar? In wat voor jurk? In Nederland of Noorwegen waar haar verloofde vandaan komt? Ik hoop wel dat ik er dan bij kan zijn en geen andere wedding heb staan. Zullen ze mijn hulp willen gebruiken? Wil ik dat? Tuurlijk wil ik dat! Al gaat dat misschien een beetje tegen mijn principes in, maar ik vind dit wel een geldige uitzondering op de regel vanwege mijn job, vind je niet? (please).

Normaal gesproken ben ik er namelijk redelijk fel op tegen dat bruidsparen hun vrienden en familie vragen voor de organisatie van hun wedding. Familie en vrienden zijn er om samen met jullie de liefde te vieren en niet om die  onvergetelijke liefdevolle momenten te missen, omdat ze weet ik veel wat aan het regelen zijn voor jullie.

Ik kan mij nu wel beter inleven in deze gedachte van newly-engaged koppels, want wie anders kent jullie beter en zal er voor zorgen dat de wedding precies wordt zoals in jullie dromen?  Ik wil mijn vriendinnetje en haar wedding ook zeker nog niet in de handen van een onbekende collega planner duwen. In een later stadium, wanneer alles geregeld is, wil ik dat zeker wel doen. No way dat ik me tijdens dé dag druk wil gaan maken om de opbouw en de planning.

"No way dat ik me tijdens dé dag druk wil gaan maken om de opbouw en de planning"

Kortom, wil je graag je vrienden en familie betrekken bij de organisatie van je wedding? Vooruit, dat mag, maar alleen bij echt leuke onderdelen en alleen in de voorbereidingen, niet tijdens de dag zelf, want wie staat er anders naast je op de tafels te dansen?


P.s. Lieve Daan, ook al word je nu nog meer plat gegooid met de vraag ‘wanneer ga je Lot nou eens ten huwelijk vragen?’ NO PRESSURE, want dit voelt ook een beetje alsof ik zelf ga trouwen. Vandaar dat ik ook maar alvast wat jurken ben gaan passen ter inspiratie in de mooie boutique van Wild at Heart Bridal in Nijmegen.. (Sorry, not so sorry).

Tekst: Lotte van den Hout

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties