0

Als je zoals ik Snel heet van je achternaam, is het verwachtingspatroon van mensen zeer hoog als het gaat om op tijd komen. Ik ben snel in veel dingen, maar helaas niet als het afspraken betreft. Wat dat betreft had ik beter in een mediterraan land kunnen wonen want ik ben chronisch gehaast. Best wel grappig, gezien het feit dat mijn twee bedrijven allebei een woordspeling zijn met mijn snelle achternaam.

'Ik kan je zeggen dat ik ook niet heel blij word van mensen die te vroeg zijn'

Te laat zijn levert mij dagelijks stress op, dus de hoogste tijd om eens uit te zoeken wat ik kan doen aan dit vervelende probleem. Want ik begrijp dat het vervelend is voor de mensen die op mij moeten wachten. Maar ik kan je zeggen dat ik ook niet heel blij word van mensen die te vroeg zijn. Dat botst enorm met mijn te laat zijn. Als mijn vriendinnen tien minuten te vroeg voor de deur staan voor koffie, tref je mij met natte haren, in badjas en zonder die beloofde gevulde koek in huis. Ik red het namelijk best om dat nog in tien minuten voor elkaar te krijgen.

Dit zijn zeven tips die mijn leven gaan beteren!

1. Eerder naar bed
Als je 's ochtends zoals ik, moeite hebt met opstaan, ga je waarschijnlijk te laat naar bed. De meeste mensen krijgen te weinig slaap en dat heeft grote invloed op ons welzijn. Dus naast het feit dat je makkelijker opstaat en dus meer tijd hebt, ben je ook gewoon een stuk gezelliger.

2. In ieder geval 1 ding afronden
Dit is schijnbaar de meest voorkomende reden voor te laat zijn: je doet nog die ene laatst email, of je doet nog 'even' de was in de droger voordat je het huis verlaat...Wat doe je hieraan? Je neemt je taak mee; je vertrekt ruim op tijd van huis en beantwoord je email als je al bent aangekomen. Ik moet bekennen dat dit echt helpt.

3. Houd rekening met je reistijd
Heb je wel eens gecheckt hoelang je echt bezig bent om naar je werk te komen? Soms denk je dat dit 20 minuten is, maar is het in werkelijkheid het dubbele. Dus: hou de tijd een keer bij. Je zult merken dat je een stuk relaxter bent als je weet hoeveel tijd je nog precies hebt. Want zeer bezweet in de trein aankomen is niet heel erg prettig.

4. Altijd je sleutels/portemonnee/bril kwijt?
Man, man, niets irritanter dan iets moeten zoeken als je eigenlijk al de deur uit had gemoeten. Ik kan dan het hele huis overhoop halen. Daarom is het raadzaam om een vaste plek voor alles te hebben wat je nodig hebt als je de deur uit gaat (duh).

5. Of is je partner juist slordig?
Je vriend kan nooit wat vinden. Je dochter is haar knuffel kwijt...Ben je zelf netjes dan zijn de mensen om je heen het niet. Zie punt 4 en bereid je vertrek op tijd voor.

6. Je ziet op tegen je afspraak en stelt je vertrek uit
Als je je werk niet leuk vindt en er tegenop ziet om je huis te verlaten, is het misschien tijd voor een life changer. Denk er maar eens over na.

7. Ellenlange vergaderingen
Haat! Jij moet weg maar je collega's zitten heerlijk te babbelen en herhalen alles minimaal drie keer. Argh...Misschien moet je proberen de zaken te veranderen als je dit vaak overkomt. Verplaats de meeting of spreek van te voren duidelijk af wat er besproken gaat worden. Beheer de agendapunten en zorg dat ze snel doorgaan naar het volgende punt. Stick to the point!

Te laat of niet, het geeft echt minder stress om eerder op te staan (note to self). Ja, het is lastig om je geliefde bed eerder te verlaten en nóg erger om er vroeger in te moeten, maar het helpt. Ga ik doen dus! Jij nog tips? Laat het me weten!

Tekst en beeld: Denise Snel

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties