0

BoekweitElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: skinny pizza met een bodem van haver en boekweit.

Janinke: “Van deze pizza mag je zelfs een stukje extra nemen als je wil, want hij is hartstikke gezond en skinny! Je maakt een bodem van boekweit, haver, walnoten en zongedroogde tomaatjes, en belegt de pizza met alle groenten die je lekker vindt. Bijvoorbeeld met aubergine, courgette, paprika, champignons en rucola. Deze healthy pizza is erg goed voor je lijf door de boekweit, die in de bodem is verwerkt.  Boekweit is een zaad -geen graan!- van een kruidachtige plant dat heel rijk aan chiro-inositol is. Dat stofje reguleert het bloedsuikerniveau en belooft diabetes type 2 te voorkomen. Ook is boekweit goed voor je haarvaten: daar is het stofje fytonutriënt verantwoordelijk voor. Dit maakt je haarvaten steviger en verlaagt het risico op een hoge bloeddruk. Voor je mooie buitenkant is deze pizza ook lief, want haver heeft een reinigende en voedende werking op je huid. Schoonheid van binnen en buiten dus als je deze home made pizza eet!”

Dit is 'm dan: de übergezonde groentepizza met een bodem van boekweit en haver.

Dit is ‘m dan: de übergezonde groentepizza met een bodem van boekweit en haver.

TIP: Wat je er bovenop legt is helemaal aan jou. Wij beleggen de pizza graag met veel groente, maar met tonijn of rauwe ham is ‘ie ook erg lekker! Het recept vind je hier.

www.chickslovefood.com

(Tekst: Janinke Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties