0

Ipomoea_batatas_006_150x150_scaled_croppElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: Japanse pannenkoekjes!

Merel: “In Nederland kom je er niet omheen. Van die grote dunne pannenkoeken die eigenlijk met iedere zoetigheid heerlijk te eten zijn. Met een beetje poedersuiker en een scheut stroop erover is het net alsof je bij je oma op bezoek bent! Ik moet toegeven, zo’n pannenkoek is af en toe wel heel erg lekker, maar tegelijk ook een ontzettende caloriebom vol met suikers en een hoop koolhydraten! Gelukkig bestaan er ook gezonde pannenkoekjes, die puur en verantwoordelijk zijn en ook nog eens in het clean eating dieet passen. Deze pannenkoekjes zijn niet zoet, maar juist hartig. Het basisidee is dat je een beslagje maakt van bloem en ei en dit vervolgens vult met verschillende geraspte groenten. Dit bak je kort in de pan, et voilà, klaar zijn je homemade Japanse pannenkoekjes! Wij hebben een recept voor je waarmee je zo’n eenvoudig pannenkoekje maakt van zoete aardappel, lente-uitjes en sperziebonen. Dit zijn allemaal pure en gezonde ingrediënten die goede voedingsstoffen bevatten. Zoete aardappel is bijvoorbeeld veel gezonder dan de ‘gewone’ pieper, ze zitten boordevol gezonde vezels en vitamines, die de huid ook nog eens fris en zuiver houden!”

TIP: Natuurlijk eet je deze pannenkoekjes helemaal in Japanse style en serveer je hem met een scheutje sojasaus, smullen maar! Het recept voor deze gezonde pancakes vind je hier.

Pancakes Japanese style, dit ziet er toch heerlijk uit?

Pancakes Japanese style, dit ziet er toch heerlijk uit?

www.chickslovefood.com

(Tekst: Merel Postma)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties