0

haver-vlokken-17542831_150x150_scaled_croppElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: overnight oatmeal!

Merel: “Op internet is het echt een hype, overnight oats! Op Twitter en Instagram verschijnen iedere dag foto’s van deze mooie, hippe en mega gezonde ontbijtjes. Wat is het dan? Eigenlijk is oatmeal gewoon pap. Het zijn havervlokken die een nachtje geweekt hebben in melk, maar yoghurt kan ook als je dat lekker vindt. Aan dit papje voeg je allerlei zaadjes toe, bijvoorbeeld lijnzaad, sesamzaad en chiazaad. En dit zijn echte superfoods! Chiazaad bevat veel omega-3, antioxidanten, vezels, mineralen en vitaminen. Van één handje chiazaden heb je uren lang een verzadigd gevoel én energie voor twee. Dit papje zet je voor het slapen gaan een nachtje weg in de koelkast. De volgende ochtend sprint je naar de koelkast, voeg je nog wat vers gesneden fruit toe en genieten maar! Je hebt een hele energieke ochtend en ook nog eens geen drang om voor de lunch te gaan snacken!”

TIP: Varieer gerust met de zaden en fruit die je aan de pap toevoegt. Eigenlijk kun je alles wat je lekker vindt aan deze pap toevoegen. Hou je van een iets zoetere smaak? Gebruik dan sojamelk of amandelmelk. Lijkt zo’n gezonde en energieke start van de dag jou wel wat? Het recept vind je hier.

Voeg je eigen favo fruit toe en je hebt een heel gezond ontbijtje!

Voeg je eigen favo fruit toe en je hebt een heel gezond ontbijtje!

www.chickslovefood.com

(Tekst: Merel Postma)

 

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties