0

Elise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: een healthy-boost salade!

Merel: “Kun jij wel een opkikker gebruiken? Dan zit je met deze gezonde salade helemaal goed. Dit gerecht bevat alleen maar ingrediënten die je stuk voor stuk een energieboost geven. Bijvoorbeeld kikkererwten, je kent ze misschien wel van hummus of falafel. Deze peulvrucht is een heus eiwitbommetje, en dus voor vega’s perfect als vervanger voor vlees en sojaproducten! Eiwitten geven je energie en helpen je bij het herstel van je spieren, ook heel goed na een avondje sporten dus! En dan avocado, deze vrucht bevat veel onverzadigde vetzuren, vitaminen A en D en dat is weer heel goed voor een stralende en gehydrateerde huid! En ook sesamzaad is een echt superfood! De zaadjes geven je energie, ze hebben een cholesterolverlagende werking, wat weer de kans op hart- en vaatziekten verkleint en zorgt voor een betere verbranding van vet in je lichaam.”

TIP: Gedroogde kikkererwten moet je weken in water, minstens 12 uur. Heb je daar geen tijd of geduld voor, dan kun je ze ook uit een blik, pot of pak halen. Net zo lekker en minstens zo gezond! Wacht niet langer. Eet jezelf helemaal fit, clean en gezond met deze healthy-boost salade. Dit geweldig lekkere recept vind je hier.

De gezondheid spat ervan af!

www.chickslovefood.com

(Tekst: Merel Postma)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties