0

superfood salade met hennepzaadElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: een superfoodsalade met gepelde hennepzaad.

Janinke: “Als je wel wat energie kan gebruiken dan is het superfoodje hennepzaad misschien wat voor je. Dit zaadje zit zó bomvol vitaminen en mineralen, dat het samen met chiazaad number one superfood is. Als het dan om voedingsstoffen gaat hè, want hennepzaad zit barstensvol met eiwitten, aminozuren, vitamines en het bevat meer dan 20 soorten mineralen. Hennepzaad zorgt er dus niet voor dat je stoned wordt -want dat doet het woord hennep misschien wel vermoeden- maar brengt allerlei verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.  Je krijgt er enorm veel energie van, je immuunsysteem krijgt een boost, je huidje blijft er fris en jong door en het herstel van wondjes gaat veel sneller. Ook werken deze zaadjes als een speer op je verteringssysteem doordat ze zoveel vezels bevatten. En hoe gebruik je dat? Nou, maak bijvoorbeeld een salade met groene bladgroenten, pijnboompitten, tomaat, avocado en feta. Handje hennepzaadjes en wat verse kruiden en jij hebt je portie vitamines en mineralen wel weer binnen!”

TIP: Let er wel op dat je gepelde hennepzaadjes gebruikt, en geen ongepelde. Ongepelde hennepzaad kan je lichaam niet zo goed verwerken, dus dan poep je ‘t zo weer uit zonder dat je lichaam de voedingsstoffen heeft opgenomen. Het recept voor de heerlijke hennepzaadjes-salade vind je hier.

 

Superfood salade met gepelde hennepzaad

Een handje hennepzaad door je salade maakt ‘m nog gezonder dan dat ‘ie al was.

 

www.chickslovefood.com

(Tekst: Janinke Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties