0

Rode bietElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: soep van rode bietjes.

Janinke: “In het kader van de slanke lijn kan het soms goed zijn om even wat minder brood te eten. Schiet je al in de stress bij het idee van een lunch zonder brood? Nergens voor nodig: met een soepje kom je de dag vaak ook prima door. Deze rode bieten-soep met crème fraîche, aardappel en truffelolie vult goed. Ook is het een onwijs lekker soepje, zonder die typische, uitgesproken bietensmaak (waar niet iedereen evenveel van houdt). En rode biet is goed voor je lijf! Als je dagelijks een kleine portie bietjes eet helpt het zelfs om je cholesterol te verlagen. Daarnaast is dit kleine zusje van de suikerbiet een grote bevoorrader van het mineraal mangaan. Dit mineraal zorgt voor een optimale spijsvertering en draagt daardoor bij aan een mooie platte buik. Prima vervanger voor je plak brood dus, dit bietensoepje!”

TIP: Maak de soep af met een handje croutons en een gekookt kwarteleitje. Het recept voor dit fijne gerecht vind je hier. 

soep rode biet

 

www.chickslovefood.com

(Tekst: Janinke Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties