0

BEAUTYFOOD TIP Skinny komkommercappuccinoElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: komkommercappuccino.

Merel: “Soms ben je het standaard boterhammetje met kaas tijdens de lunch wel eens helemaal zat en wil je wat anders. Dat komt goed uit, want dit soepje biedt verandering! Met dit recept maak je in een handomdraai een cappuccino van komkommers. Dit klinkt misschien heel ingewikkeld, maar dat is het totaal niet! Het enige wat je nodig hebt is bouillon, water, een beetje room en twee komkommers. Behoorlijk clean dus! Eet het lekker als lunch, maar het kan ook prima als voorgerechtje!

Wist je dat een komkommer een echte beautyfood is? Hij wordt daarom ook heel veel in beautyproducten verwerkt. Een komkommer bestaat namelijk voor 96% uit water en van water kun in principe nooit te veel nemen. Er zitten daarom ook bijna geen calorieën in, slechts 11 in een hele komkommer en dat is echt heel weinig!”

TIP: Omdat hij zo weinig calorieën bevat, kun je een komkommer ook heel goed als snack eten. Maar schil hem dan niet! Want de vitamines en mineralen zitten juist in de schil, het middelste gedeelte is vooral gevuld met water. Kies dan wel een biologische, onbespoten komkommer. Waar wacht je nog op? Het recept voor de komkommercappuccino vind je hier.

Doe dit soepje in een leuk glas, zo lijkt het net een échte cappuccino!

Doe dit soepje in een leuk glas, zo lijkt het net een échte cappuccino!

www.chickslovefood.com

(Tekst: Merel Postma)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties