0

sesamzaadElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: groentesalade met romige tahihi-dressing!

Nina: “Staat er bij jou in de zomer ook het zo vaak salade op het menu? Bij ons is het summer food numero uno! Altijd lekker en als je het een beetje goed aanpakt, mega clean! Soms wil je wel eens afwisselen in dressings, en niet altijd voor de standaard olijfolie met eventueel een drupje azijn gaan. Toch? Chickslovefood.com to the rescue! In deze salade combineer je gewoon al je favo groentjes (hoe clean wil je het hebben!?) en die maak je af met een tahini-dressing. Tahini? Ja! Dat is een soort dunne pindakaas, alleen dan niet van pinda’s maar van sesamzaadjes! Hij wordt ook wel tahin genoemd. En sesamzaadjes zijn supergezond! Ze zitten bomvol goede mineralen, waaronder magnesium, fosfor, kalium, calcium en zink. En wat al die mineralen voor je doen? Ze geven je een stevige, stralende huid. En da’s te gek natuurlijk! Daarnaast zijn de lekkere zaadjes ook nog eens goed voor je bloeddruk en cholesterol. Win win!”

TIP: Kijk in je koelkast en verwerk al je groenterestjes in deze salade. Maak ‘m vervolgens af met de superlekkere gezonde tahihi-dressing. Het recept vind je hier.

Een lekkere salade met een topdressing! Probeer 'm!

Een lekkere salade met een topdressing! Probeer ‘m!

www.chickslovefood.com

(Tekst: Nina de Bruijn)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties