0

macadamia notenElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: salade met blauwe kaas, vijgen en macadamianoten.

Janinke: “Deze salade bewijst maar weer dat calorieën tellen niet heel veel zin heeft. Het is namelijk veel belangrijker om na te gaan welke voedingsstoffen je wél binnenkrijgt. De meeste mensen zijn bijvoorbeeld bang om noten te eten omdat ze vrij veel calorieën bevatten. Dat is jammer, want noten zitten bommetjevol vitamine E, ontstekingsremmers, essentiële vetzuren en vezels. Macadamianoten bevatten zelfs het hoogste aantal essentiële vetzuren van álle notensoorten. Bijna net zoveel als olijfolie, dus da’s echt heel veel. Deze olie -die van nature aanwezig is in de noot- zorgt voor een heldere en gezonde teint, doordat afvalstoffen uit je huidcellen worden verwijderd. Een handje macadamia’s door deze salade met groene bladsla, vijgen, tomaat en blauwe kaas is dus niet alleen super lekker, maar ook heel erg goed voor je huid. De truc is om niet teveel noten te eten: zo’n 6 tot 10 stuks per dag.”

TIP: Wist je dat amandelen ook very good voor je lijf zijn? Ze bevatten bijna net zoveel eiwitten als vlees of yoghurt. Ze doen het ook erg goed in deze verrukkelijke salade.

salade macademia noten

Kijk eens wat een mooie kleurrijke salade! En heel lekker, met macadamianoten en blauwe kaas.

www.chickslovefood.com

(Tekst: Janinke Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties