0

Amsterdam – Elise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een beautyfoodtip op I Love Beauty News! Vandaag: quinoa.

Nina: “Wat? Ja, quinoa! Quinoa (spreek uit als kienwaa) is het graan der granen, de allergezondste van allemaal! Het is nog niet zo heel erg bekend in Nederland, maar iedere biologische of natuurvoedingswinkel heeft het, en tegenwoordig verkoopt Lassie het ook. Check het in je supermarkt! Quinoa bevat zeer veel mineralen, eiwitten en verzels in de juiste verhoudingen en is heel mager. Weet je wat, het is stiekem dan ook geen graan, maar een zaad. Een superzaad! Je kookt het zo’n beetje als rijst, maar dan met een lichte nootachtige smaak. Probeer het een keer!”

TIP: Je kunt burgertjes van quinoa maken als geweldige vleesvervanger, of het gebruiken als rijst of couscous. Met dit magere zaad kun je zoveel! Een favoriet recept van chickslovefood.com is deze salade met groene groenten en feta. Het recept vind je hier.

Quinoa salade

Deze frisse quinoa salade is een perfect maaltje voor op een hete zomerdag.

www.chickslovefood.com

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties