0

rucola31_150x150_scaled_croppElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: naanpizza met aubergine en feta!

Merel: “Bij dit wereldse gerecht komen eigenlijk drie keukens bij elkaar, namelijk de Italiaanse, de Griekse en de Indiase. Je verwacht het misschien niet, maar deze combinatie smaakt heel erg goed! De traditionele pizza uit Italië kennen we allemaal wel, maar deze zijn vaak niet zo gezond. Daarom bedachten wij een pizza gemaakt op Indiase wijze, namelijk gemaakt van naan. Naan betekent brood in het Indiaas. In Nederland zeggen wij ook wel eens naanbrood, eigenlijk is dat dus dubbelop. Naan wordt meestal bereid met zuurdesem en vervolgens gebakken in een oven. In de traditionele Indiase keuken wordt naan vaak gebruikt als een lepel, om andere gerechten mee op te scheppen. Maar wij gebruiken het hier als een bodem, die je belegt met aubergine, rucola, olijfjes en feta. Aubergine is trouwens reuzegezond! Het is een bommetje van antioxidanten en bevat ook nog eens het mineraal kalium wat zorgt voor een vochtafdrijvende werking en dat is wel lekker met dit warme weer!

TIP: Deze gezonde pizza kun je prima als lunch eten. Maak je er een frisse groene salade bij, dan heb je een heerlijk zomers diner! Je vindt het recept voor deze wereldse pizza hier.

Is deze healthy pizza niet een plaatje?

Is deze healthy pizza niet een plaatje?

www.chickslovefood.com

(Tekst: Merel Postma)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties