0

ansjovisElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: Een klassieke salade Niçoise.

Janinke: “Altijd gedacht dat salade Niçoise saai was? Forget it. Dit recept is een klassiekertje. Niet alleen is ‘ie super lekker, hij is ook super gezond. Dat had je misschien wel verwacht door al die verschillende groentes in de salade, maar dat komt ook door de kleine ansjovisjes. Niet alleen omdat ze de salade smaak geven, maar ook omdat ansjovis onder de vette vissoorten valt. Dit kleine rakkertje bevat namelijk een schat aan omega 3-vetzuren, mineralen, aminozuren en oligo-elementen. Regelmatig zo’n klein vet visje happen zorgt voor een enorm verschil in de kwaliteit van je huid. Je teint wordt frisser en je huid zal steviger en strakker aanvoelen. Daar mag je dus best een extra visje van door gooien!”

TIP: Andere vette vissoorten zijn sardines, haring, zalm, forel, makreel, zwaardvis en tonijn. Tonijn is ook goed vertegenwoordigd in de salade Niçoise, dus als je niet zo van ansjovis houdt, dan laat je het lekker weg! Het recept voor de salade vind je hier.

 

 

klassieke salade Niçoise.

Een klassiekertje, die salade Niçoise!

 

www.chickslovefood.com

(Tekst: Janinke Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties