0

Elise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: Italiaanse groenteschotel!

Merel: “Dit gerechtje bevat veel groentes en is heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld je aardappeltjes of gnocchi. En het leuke is dat al deze groentes echte superfoods zijn, want ze bevatten veel actieve beautywerkstoffen.

Bijvoorbeeld asperges, deze groente heeft een vochtafdrijvende werking en dat bezorgt je een lichaam zonder vochtproblemen, maar ook frisse ogen, zonder wallen! En het aspergeseizoen is in volle gang, dus smakelijk zijn ze zeker! En mocht je zwanger zijn, dan heeft de courgette in dit gerecht weer een actieve werking. Een courgette bevat namelijk veel foliumzuur en dat heeft een beschermende werking bij zwangere vrouwen. En wist je dat de pijnboompitjes uit dit gerecht veel antioxidanten bevatten? Dit helpt veroudering bestrijden, wie wil dat nou niet? Ook het kruidje basilicum is heel goed! Hierin zit een aromatische olie die rijk is aan eugenol, kamfer en thymol wat niet alleen voor een goede spijsvertering zorgt, ze geven je ook nog eens een zonnig humeur. Met dit bijgerechtje ben je dus helemaal Spring proof!”

TIP: Rooster je pijnboompitten, het geeft je pitjes zo veel meer smaak! Gebruik een droge pan, zonder olijfolie en blijf de pan bewegen, zodat de pitjes aan alle kanten een mooi donkerbruin kleurtje krijgen. Eet jezelf helemaal gezond met dit cleane gerecht, het recept vind je hier.

Gebruik deze groentes lekker als een bijgerechtje!

Gebruik deze groentes lekker als een bijgerechtje!

www.chickslovefood.com

(Tekst: Merel Postma)

 

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties