0

PeterselieElise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een eat clean recept op I Love Fashion News! Dit zijn pure en übergezonde recepten. Vandaag: healthy egg wraps!

Janinke: “Deze egg wrap is een leuk alternatief op de gevulde omelet. Picture it als een gewone wrap, maar dan met een omhulsel van omelet. Je gebruikt lekker veel groente als vulling en rolt hem op. That’s it! Als je deze wrap eet, eet je ook nog eens clean en glutenvrij. Met welke groenten je de omelet wil vullen mag je helemaal zelf weten. Wij hebben een heel lekker wrapje met feta, spinazie, bosui, tomaatjes, paprika en peterselie gemaakt. Van superfood peterselie moet je vooral niet te weinig gebruiken in deze egg wrap. Hoewel dit kruidje voornamelijk te boek staat als materiaal voor garnering, zit er een hele berg vitamines en mineralen in! Daarnaast is peterselie een detox-kruidje: het werkt vochtafdrijvend en ontgiftend. En doordat er veel chlorofyl in peterselie zit, helpt het je bloed te zuiveren. Hier knappen je lever, nieren en blaas weer van op. Dagelijks een handje peterselie door je eten = lief zijn voor je lijf.”

Een egg wrapje vol met gezonde groenten en kruiden. Vergeet de peterselie niet!

Een gezond egg wrapje vol met groenten en kruiden. Overdrijf vooral lekker met de peterselie!

TIP: Krulpeterselie wordt vaak gebruikt in koude gerechten zoals smoothies en salades. Platte peterselie (of bladpeterselie) kan je gebruiken in warme gerechten omdat het een meer uitgesproken pittige smaak heeft, zelfs na verhitting. Het recept van de egg wrap vind je hier.

www.chickslovefood.com

(Tekst: Janinke Jager)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties