0

Groene thee AVADat groene thee goed voor je is, heb je ondertussen waarschijnlijk al heel vaak gehoord. Maar waarom is het dan zo goed voor je?

Tegenwoordig heb je groene thee in combinatie met allerlei smaakjes. Daardoor is er voor ieder wat wils en is er geen excuus meer om weer naar die ongezonde frisdrank, koffie of zwarte thee te grijpen. Maar waarom is groene thee dan zoveel beter voor je?

1. Groene thee bevat een heleboel antioxidanten en die zouden de kans op kanker verkleinen. Wie wil dat nu niet?

2. Wist je dat groene thee je beter hydrateert dan water? En het is ook nog eens veel lekkerder!

3. Je wordt er slimmer door! Nee, dat natuurlijk niet echt, maar groene thee zorgt er wel voor dat je minder stress hebt én dat je beter kunt nadenken. Heb je een tentamen of een belangrijke presentatie op je werk? Drink dus eerst een grote kop groene thee voordat je gaat presteren.

4. Last van een slechte adem? Ook hier kan groene thee je een beetje helpen. Dankzij een antioxidant genaamd ‘catechin’ worden bacteriën gedood die zorgen voor gaatjes in je tanden en een slechte adem.

5. Je botten worden er sterker van.

6. Een beetje te diep in het glaasje gekeken gisteren? Snel aan de groene thee! Het goedje beschermt je lever namelijk tegen de schadelijke effecten van alcohol.

7. Een glas groene thee voor je naar de sportschool gaat, zou er voor moeten zorgen dat je langer kunt sporten. Ook verbrandt het vet, dus heeft je figuur er dubbel profijt van.

8. Misschien heb je er nu nog geen last van, maar mensen met een hoge bloeddruk zouden veel baat hebben bij groene thee. Ook al is dit een beetje een oude mensen kwaaltje en denk je dat je het nu nog niet nodig hebt, als je nu al gezond leeft is de kans groot dat je er later een stuk minder last van hebt.

9. Volgens onderzoekers zou groene thee ervoor moeten zorgen dat je langer leeft.

10. Een andere reden waarom je groene thee aan je dagelijkse routine toe zou moeten voegen, is voor de rokers onder ons. Natuurlijk is het geen excuus om te blijven roken, maar als je die sigaret écht niet kunt laten liggen, beschermt groene thee je longen in ieder geval een beetje.

11. Je leeft niet alleen langer door groene thee, maar ook gezonder. Buiten dat het ziektes als kanker voorkomt, zorgt het er ook voor dat je weerstand wordt opgepept en dat je op die manier minder snel ziek wordt.

Groene thee(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties