0

Elise en Nina runnen het blog Chickslovefood.com. Hier delen ze dagelijks recepten, recensies en andere foodfun met je. Maar ze doen meer, iedere week geeft Chickslovefood.com een beautyfood tip op I Love Fashion News! Vandaag: boerenkool.

Nina: “Boerenkool is hip! De groente klinkt oerhollands, maar ook in Amerika krijgen echte health freaks de kale steeds vaker in het vizier. En da’s niet zo raar: de groente heeft een hogere concentratie vitamine C dan sinaasappels, bevat de mineralen ijzer, calcium en kalium en is bovendien rijk aan bètacaroteen. Bètacaroteen stimuleert de aanmaak van vitamine A, dat je lichaam nodig heeft voor een goede weerstand, goede ogen (het zit ook in worteltjes) en gezonde huid en haren. Daarnaast bevat boerenkool ook nog eens sulforafaan, een antioxidant die kan helpen bij het voorkomen van kanker.”

TIP: Google maar eens op recepten boerenkool of recipes kale, je kunt echt veel kanten op met dit superfood. Smoothies, wokken, in een salade… Je kunt er zelfs chips van maken! Maar wij kennen boerenkool natuurlijk vooral van de heerlijke ouderwetse boerenkoolstamppot. Dat recept vind je hier. Smullen!

www.chickslovefood.com

(Tekst: Nina de Bruijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties