0

1538371_1626629350904654_1348489594_nDe zomer is niet alleen maar fun and games want met het mooie weer moeten ook de benen, oksels en bikinilijnen uit hun winterse schuilplaats treden. Dit betekent weer regelmatige bezoekjes naar misschien wel de naarste plek op aarde: de waxsalon.

Achteraf zijn wij onze waxers eeuwig dankbaar, maar op het moment zelf kunnen we ze wel schieten. Vind jij waxen ook zo een naar ‘klusje’, dan is er een nieuwe trend opkomst die je wellicht uit wilt proberen. Het eeuwenoude ritueel van sugaring maakt zijn herintrede in de beautysalons. In plaats van wax wordt een dik, kleverig mengsel van suiker, citroen en water gebruikt om haartjes te verwijderen. Vooral voor een gevoelige huid kan dit natuurlijke mengsel een opluchting zijn.

Bij sugaring wordt het warme (nóóit hete) mengsel in de tegengestelde richting van de haargroei aangebracht, hierdoor hecht het goed aan je haarzakjes. Vervolgens wordt het mengsel er zonder strips en met de haargroei mee vanaf getrokken. Dit schijnt minder pijn te doen dan bij waxen, waar tegen je haarrichting in wordt getrokken. Een ander voordeel van sugaring is dat het mengsel niet aan levende huid kan hechten, wat wax wel kan. Terwijl je afkomt van dode cellen en haren blijft de levende huid bij sugaring dus gespaard.

DO IT YOURSELF

Voel jij je zelfverzekerd genoeg om zelf met deze techniek aan de slag te gaan, dan kan je heel makkelijk je eigen sugaring pasta maken. Je hebt hiervoor een stevige sauspan, een thermometer, suiker, citroen en gezuiverd water nodig. Het recept is als volgt: meng 2 cups suiker (400 gr.) met 1/4 cup citroensap (60 ml) en 1/4 cup gezuiverd water (60 ml). Breng dit aan de kook op middelhoog vuur. Zet dan het vuur lager en zorg dat de temperatuur op 120 graden komt. Hierna kan je het mengsel in een glazen pot gieten om te verplaatsen naar de ‘crime scene’. Het is gebruiksklaar als het suikermengsel een kamertemperatuur heeft bereikt (!).

  • 1538371_1626629350904654_1348489594_n

(Beeld: www.instagram.com/tuulavintage)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties