0

BEAUTY TRENDButterflies waren al een enorme trend in de jaren ’90. Met name in videoclips stond het bol van de vlinders. Denk maar aan de clip van de Spice Girls, Viva Forever of het album Butterfly van Mariah Carey en wie herinnert zich nog het nummer Butterfly van Crazy Town?

Of deze artiesten en clips iets te maken hebben met de trend die wij nu spotten op de catwalk tijdens de Spring 2014 couture shows in Parijs is nog maar de vraag. Toch zien we verschillende designers die zich hebben laten inspireren door het insect. De gezichten en haren van de modellen werden op creatieve wijze versierd met deze gevleugelde diertjes, met 3D papieren vlinders of met veren die van het gezicht een vlinder maakte.

Jean Paul Gaultier ging experimentele te werk. “Life is a butterfly! So all the collection is that!” riep de ontwerper over zijn collectie. Niet alleen waren er butterfly accessoires in zijn show te spotten ook gaf hij zijn haar stylisten de opdracht de kapsels van de modellen kunstig tot vlinders te stileren.

Gaan wij dit jaar weer massaal voor de plastic vlinders in ons haar? Of blijft het bij een catwalk trend? Bekijk de foto’s hieronder.

Alexis Mabille

Alexis Mabille

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier

Jean Paul Gaultier Backstage Instagram

Jean Paul Gaultier Backstage Instagram

Yiqing Yin

Yiqing Yin

www.instagram.com/jpgaultierofficial

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Jasmijn Engering)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties