0

Er zitten heel veel nadelen aan de winter, maar één van de vervelendste dingen is dat je door het koude weer statisch haar kan krijgen. Niet charmant en ook nog eens heel irritant. De oorzaak is vaak droog haar wat nog eens extra uitgedroogd wordt door het koude weer.

Maar gelukkig zijn er trucjes om dit te voorkomen. Wij hebben de leukste en handigste voor jou op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij je haar kunt temmen.

1. Hydrateer jouw lokken.
Eén van de grootste oorzaken van statisch haar is dat jouw lokken uitgedroogd zijn. Schaf daarom een goede shampoo én conditioner aan die jouw strengen hydrateert. Er bestaan zelfs speciale shampoo’s en conditioners tegen statisch haar.

2.  Investeer in een Mason Pearson haarborstel
Plastische borstels werken nou niet echt anti-statisch voor jouw haar, sterker nog; het zorgt ervoor dat ze recht overeind gaan staan. Dé oplossing? Een Mason Pearson haarborstel. Het is even een investering maar absoluut de moeite waard. Er zijn verschillende type borstels voor zowel dik als dun haar. Gebruik je ook een kam? Ga dan voor een houten of hoornen exemplaar.

3.  Leg jouw borstel in de vriezer
Is een Mason Pearson haarborstel jouw wat te duur? Leg dan jouw borstel een paar uurtjes in de vriezer zodat hij lekker koud is en niet langer statisch geladen.

4. Draag een muts om jouw manen te beschermen
Een muts of hoed staat niet alleen leuk maar zorgt er ook voor dat je hoofd en je haren warm blijven. De kans op statisch haar neemt hierdoor af.

5. Gebruik geen alcoholhoudende producten voor jouw haar.
Als je op de verpakking van haarproducten kijkt, is alcohol een veel voorkomend ingredient. Helaas droogt dit jouw lokken uit.

6. Spray jouw borstel of kam in het haarlak
Dit zorgt ervoor dat jouw lokken niet dansen gaan en statische haren voorkomen worden.

7. Draag geen synthetische kleding
Polyester, nylon en meer van die synthetische stofjes hebben geen positieve uitwerking op jouw haren. Door de wrijving bij het aantrekken of wanneer je het draagt kunnen jouw lokken omhoog gaan staan.

8. Sla het gebruik van de föhn, stijltang en krultang over
Leuk hoor die apparaten die ervoor zorgen dat je haren snel droog zijn en je coupe volume geven maar föhns, stijltangen en krultangen drogen jouw haren uit. Het resultaat? Juist ja, statisch haar.

9. Voed je manen met volle melk
Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar volle melk kan statisch haar voorkomen. Doordrenk jouw lokken met het witte goedje, doe er folie of een douchekapje overheen en laat het intrekken. Als je vervolgens jouw manen wast heb je daarna geen statisch haar.

10. Maak jouw omgeving vochtig
Het kan zo zijn dat jouw huis of werkplek té droge lucht bevat waardoor je huid en lokken vocht verliezen. Dit kan je oplossen door bakjes water dichtbij de verwarming te plaatsen zodat de lucht vochtiger wordt.

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties