0

keira knightley dun haar 150Wij dames willen allemaal maar wat graag een volle bos met haar, maar helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Goed nieuws: want er valt wat aan te doen!

Wij hebben de elf meest voorkomende slechte gewoontes voor je genoteerd waar je haar dunner van wordt. Lees het hieronder en weet dus dat je deze dingen voortaan moet mijden om je bos haar te behouden.

1. Te warm douchen
Heet water droogt de haarstrengen uit, wat leidt tot droog en broos haar. Het heeft hierdoor meer kans om uit te vallen en af te breken en wordt dan dus ook dunner. Je kunt het beste met lauw warm water je haar wassen.

2. Het gebruik van hete stylingsproducten
Een te hete stijl- of krultang beschadigt de eiwitten die deel uitmaken van je haar en de beschermende functie daarvan. En zodra de opperhuid wordt beschadigd, wordt de vochtbalans verstoord en is je haar meer gevoelig voor breuk. Beperk daarom het gebruik van een stijltang of föhn tot twee of drie keer per week en zet hem op de koudste stand. Gebruik ook altijd een warmte-spray die je haar beschermt tegen de hitte!

3. Crash diëten
Als je besluit om ineens op een crash dieet te gaan en bijna niks meer te eten, heeft dit geen goede gevolgen voor het haar. Het lichaam stuurt het beetje energie dat dan nog aanwezig is naar de essentiële functies zoals het hart en de hersenen. Het haar wordt hierbij dus overgeslagen, wat haaruitval tot gevolg heeft. Zorg er dus voor dat je gezond eet en veel magere eiwitten eet zoals kip, vis, linzen en bonen.

4. Doe voorzichtig met nat haar
Nat haar is véél gevoeliger dan droog haar. Wrijf je haar niet droog met een handdoek, maar knijp je lengtes zachtjes tussen een handdoek of wikkel het haar op je hoofd in een doek. Borstel je haar nooit wanneer het nat is! Gebruik in plaats daarvan een kam met wijd uitstaande tanden om je natte haar te ontwarren.

5. Het dragen van strakke hairdo’s
Draag jij vaak een strakke paardenstaart, knot of vlecht? Niet meer doen, want hierdoor kan er een overmatige spanning op de haarzakjes ontstaan. Mocht je toch nog eens je haar willen opsteken, zorg er dan voor dat je het elastiekje niet te strak aantrekt.

6. Het gebruik van long lasting stylingproducten
Als je haarspray of gel aangeeft dat het de hele dag blijft zitten, is dit geen positief nieuws. In dit soort producten zit meestal veel alcohol die het haar droog en breekbaar maakt. Kies liever voor een zachtere aanpak door bijvoorbeeld styling crèmes te gebruiken.

7. Het slikken van de anticonceptiepil
Als je één van de vele vrouwen bent die gevoelig is voor haaruitval of dunner wordend haar als gevolg van hormonale veranderingen, kan de verkeerde anticonceptiepil je haar verzwakken. Een pil die zogenaamde androgenen bevat, kan leiden tot haaruitval bij iemand die daar gevoelig voor is. Is dit het geval? Schakel dan over naar een pil met een laag androgeen gehalte.

8. Op je hoofd krabben
Een jeukende hoofdhuid kan leiden tot haaruitval als gevolg van krabben. Je beschadigt hiermee de hoofdhuid nog meer en dit leidt er weer toe dat het haar breekbaarder wordt. Je kunt een jeukende hoofdhuid verlichten met bepaalde shampoo’s die je gewoon in de winkels of bij de apotheek kunt halen.

9. Lang in de zon zitten
Langdurige blootstelling aan UV straling zorgt ervoor dat het haar verzwakt en breekbaar wordt. Wil je toch lang in de zon liggen om dat kleurtje te krijgen? Draag dan een hoed om je haren te beschermen. Ook speciale shampoo’s en conditioners met een UV-bescherming kunnen uitkomst bieden.

10. Wacht niet te lang met het haar wassen
Elke dag je haar wassen is ook niet goed, maar wacht er niet langer mee dan twee dagen. Een ophoping van stylingsproducten, vuil of overmatige roos op de hoofdhuid zorgt ervoor dat deze verstopt. Dit heeft weer als gevolg dat het haar langzamer groeit. Er is dus niks mis mee om de shampoo voor één dag te laten staan, maar zorg ervoor dat je het wel om de twee dagen wast.

11. Het slikken van bepaalde medicijnen
Bepaalde medicijnen zoals anti depressiva of het slikken van hormonen kunnen zorgen voor haaruitval. Deze verstoren de normale cyclus van de haargroei, waardoor het haar kan gaan uitvallen. Indien je zulke medicijnen slikt, vraag je arts dan om alternatieve medicijnen die niet dezelfde haaruitval als gevolg hebben.

  • BP_15631564

www.pinterest.com

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties