0

blake 150Elke vrouw droomt wel van een lange bos weelderige lokken. Bij de één groeit het haar binnen no time en bij de ander duurt dit proces ietsje langer. Je haargroei is, net als je gezondheid, afhankelijk van je levensstijl. Natuurlijk helpen goede genen ook een handje, maar er zijn altijd manieren om die haargroei te bevorderen!

Speciaal voor jou hebben we de beste tips verzameld om je haren sneller te laten groeien. Lange lokken, here we come!

1. Hoofdhuid masseren
Als je wilt dat je haar sneller groeit, is het zaak om je hoofdhuid goed te verwennen. Masseer je hoofdhuid met de toppen van je vingers (niet met je nagels) waarbij je de huid echt over het bot beweegt. Doe dit minimaal één keer per dag!

2. Pak die zonnestralen mee
Dankzij de vitamine D in zonlicht groeit het haar in de zomer sneller dan in de winter. Ga dus zo snel mogelijk naar buiten en pak zoveel mogelijk zonnestralen mee!

3. Vermijd directe hitte
Veel vrouwen stijlen hun haar dagelijks met de stijl- of krultang, maar let op: dit zal de haargroei echt heel erg beperken. Directe hitte is simpelweg slecht voor je haar. Gebruik daarom verzorgingsproducten die het haar beschermen tegen de warmte.

4. Let op wat je eet
Een gezond dieet kan je haarconditie spectaculair verbeteren! Een logisch gevolg hiervan is dus dat je haar sneller gaat groeien. Let erop dat je veel vitamines A, B, C en E tot je neemt. Deze hebben ieder op hun eigen manier een positieve uitwerking op ons haar.

5. Steek je haren wat vaker op
Draag je je haren eigenlijk bijna altijd los? Ga dan eens wat vaker voor een staart of knot. Door de wrijving van de haren tegen je rug kunnen je punten sneller gaan splijten, waardoor je dus vaker een bezoekje aan de kapper zal moeten brengen.

6. Een goede verzorging is het halve werk
Het haar dat er is, moet het zo goed mogelijk blijven doen. Verzorg je lokken daarom goed om zo te voorkomen dat ze sneller gaan splijten en houdt je haarconditie op peil. Gezond haar groeit immers sneller dan ongezond haar! Één keer per week een haarmasker is geen overbodige luxe.

7. Gebruik natuurlijke oliën
Natuurlijke oliën kunnen je haar helpen om gezonder en vitaler te worden. Een van de trucjes die vaak wordt gebruikt is door natuurlijke olie aan te brengen bij de haarwortel en vervolgens je haren af te dekken met plastic folie. Dit kun je een paar uur laten zitten, maar je kunt er ook mee slapen. De meest fijne oliën zijn kokosolie, olijfolie of arganolie.

  • blake 500

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties